10.8 C
De Bilt

Financiën op orde met ruimte voor nieuwe investeringen: een socialer, duurzamer en groener Wageningen

Wageningen – Het college van B & W heeft de concept-programmabegroting 2022-2025, met de financiën opgesteld en aan de raad aangeboden. Deze begroting is gebaseerd op de Kadernota 2021 en bevat daarmee de vertaling van de doelen en ambities zoals opgesteld in ‘De Nieuwe Toekomst’. Hiermee gaat het college van B & W van Wageningen de laatste periode in van zijn bestuurstermijn.

Traject De Nieuwe Toekomst

Wethouder financiën Maud Hulshof: “Wij zien dat we door het traject ‘De Nieuwe Toekomst’ en mede door de compensatie van het Rijk voor de uitgaven in de jeugdzorg een sluitende begroting kunnen aanbieden. Daarnaast gaat de onroerende zaak belasting niet ophoog en is er ruimte voor nieuwe investeringen in de komende twee jaar. Ook ontstaat er ruimte om taken die we maar heel beperkt konden oppakken weer te gaan uitvoeren zoals wenselijk. Bijvoorbeeld de ontwikkeling van de binnenstad. In deze begroting heeft ook de nieuwe raad straks bovendien weer de gelegenheid om eigen keuzes te maken.”

Financiën komende jaar

Het college stelt voor het komende jaar verder te werken aan het herstel na de coronacrisis, het verminderen van sociale ongelijkheid, het verbeteren van klimaat en duurzaamheid en de meerwaarde van groen.

Gemeenteraad

De gemeenteraad behandelt de programmabegroting naar verwachting op 12 oktober (rondetafelgesprek), 25 oktober (opiniegesprek) en 8 november (besluitvorming).

Informatie

De concept- programmabegroting 2022- 2025 is vanaf 17 september te raadplegen via  https://wageningen.begrotingsapp.nl/programmabegroting-2022.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio