12.7 C
De Bilt

Frans van Daal ontvangt erepenning gemeente Renkum

Op dinsdagavond 21 juni heeft een compleet verraste Frans van Daal uit handen van burgemeester Agnes Schaap de erepenning van de gemeente Renkum ontvangen. Hiermee is hij ereburger van de gemeente geworden. Frans is voorgedragen voor de erepenning vanwege zijn enorme inzet voor Dorpsbelang Wolfheze en daarmee voor het dorp Wolfheze en de gemeenschap. Inmiddels is Frans geen bestuurslid meer, maar nog steeds is hij een zeer actief en graag gezien lid van Dorpsbelang Wolfheze.

Inzet Frans van Daal bij Dorpsbelang Wolfheze

Al sinds 2005, bij zijn komst naar Wolfheze, is Frans lid bij Dorpsbelang Wolfheze. Begonnen als websitebouwer, maar later ook zeer actief in het bestuur. Als lid van het dorpsplatform vroeg hij aandacht voor de verkeersveiligheid in Wolfheze, en met name bij Het Schild. Frans is dan ook erg betrokken bij de spoorwegovergang en de toekomstplannen voor de onderdoorgang. Veiligheid staat bij hem hoog in het vaandel, met een nadruk op de veiligheid voor blinden en invaliden.

Activiteiten Wolfheze

Daarnaast was Frans nauw betrokken bij de ontwikkeling van een toekomstvisie van Wolfheze. Met verschillende betrokken partijen, waaronder de gemeente, werden de wensen en mogelijkheden besproken hoe Wolfheze er in de toekomst uit moet zien. Maar ook is Frans lid van het in 2019 opgerichte Airborne comité Wolfheze. Mede door de inzet van Frans van Daal is het theaterstuk ‘Blik Terug 75 jaar na het bombardement op Wolfheze’ in het openluchttheater te zien geweest. Maar ook zet hij zich jaarlijks in voor de voor de 4 mei herdenking en maakt hij deel uit van de kerstboomcommissie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio