14.2 C
De Bilt

Gemeente Ede zorgt voor huisvesting voor laatste Oekraïners uit Harskamp

In de zoektocht naar opvanglocaties voor Oekraïense ontheemden heeft de gemeente Ede besloten De Wildwal, Galgenbergweg 3, in Lunteren te huren. Hier kunnen op korte termijn ongeveer 100 tot 130 mensen opgevangen worden die nu in Harskamp wonen.

Burgemeester René Verhulst: “Als de raad akkoord gaat met het huren van deze locatie is het gelukt alle huidige bewoners van de locatie in Harskamp elders te huisvesten. Daar ben ik blij mee. Er lag een behoorlijke druk op, aangezien Defensie de locatie in Harskamp weer zelf nodig heeft. Dit is nu gelukt en kunnen we aan de slag met inrichten van de nieuwe locaties.”

Op dit moment vangt gemeente Ede op de Legerplaats in Harskamp al ruim 2 jaar meer dan 400 Oekraïense vluchtelingen op. Defensie heeft aangegeven dat zij het terrein zelf weer in gebruik wil nemen.

Gemeente Ede huurt nu ook De Wildwal

De gemeente Ede gaat ook De Wildwal tijdelijk huren. In eerste instantie voor een jaar, met optie voor verlenging van telkens een jaar. Dit is afhankelijk van hoe de situatie in Oekraiene verder zal verlopen.

Naar verwachting bespreekt het college van burgemeester en wethouders op 4 juli en 11 juli deze huur met de gemeenteraad. Daarna moet er een omgevingsvergunning aangevraagd worden om opvang voor Oekraïners te mogen realiseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio