19.2 C
De Bilt

Gemeente Epe geeft boost aan sociaal en maatschappelijk leven

Epe – Na de versoepeling van de coronamaatregelen is de tijd rijp voor mooie live activiteiten in onze gemeente. Gemeente Epe vindt het belangrijk hier een bijdrage aan te leveren. Met dit doel zijn er in het afgelopen jaar twee subsidieregelingen geïntroduceerd die tot doel hebben sociale en maatschappelijke activiteiten in onze gemeente te ondersteunen. Nu het openbare leven weer op gang komt, geven we de regelingen “Openbare Activiteiten” en “Goed idee, doe er iets mee” extra aandacht.

Wethouder Lia Waard-Oudesluijs: “Inmiddels is er ruimte om activiteiten te organiseren en elkaar weer te ontmoeten. Juist daarom zijn nu deze regelingen relevant. Na 2 heftige corona-jaren, geven we hiermee vanuit gemeente Epe een impuls aan het opstarten en verder ontwikkelen van het sociaal en maatschappelijk leven in onze gemeente”.

Twee subsidieregelingen

De regelingen hebben beide specifieke kenmerken en verschillen in de voorwaarden:

Subsidieregeling openbare activiteiten

Het doel van deze regeling is het geven van een impuls aan de sociale cohesie van de samenleving in de gemeente Epe. Verenigingen en stichtingen kunnen € 750 subsidie krijgen voor het organiseren van een openbare activiteit. De regeling is laagdrempelig: een aanvraag is eenvoudig online in te dienen en verantwoording achteraf is niet nodig. Deze activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk. Denk bijvoorbeeld aan een pianoconcert, bingo-middagen, open dag of een werkdag tijdens de NL-Doet dagen. Meer informatie: subsidieregeling openbare activiteiten.

buitenfeest. Foto: Pexels

Verenigingen, stichtingen en professionele organisaties met een maatschappelijke doelstelling kunnen maximaal € 5.000 subsidie krijgen voor het organiseren van initiatieven gericht op preventieve zorg en ondersteuning. Hiermee ondersteunen we initiatieven die aan minimaal één van de volgende onderwerpen bijdragen: het stimuleren van de zelfredzaamheid van inwoners, versterken van de eigen kracht van inwoners en hun sociale netwerk, voorkomen van sociaal isolement, bevorderen van deelname aan het maatschappelijk leven, de activering naar vrijwilligerswerk, het versterken van de sociale samenhang tussen inwoners en het bevorderen van de lichamelijke en geestelijke gezondheid van inwoners. Meer informatie:  subsidieregeling goed idee, doe er iets mee.

Gemene deler

De gemene deler van beide regelingen is dat deze bedoeld zijn om sociale en maatschappelijke initiatieven te stimuleren na een zware corona tijd. We nodigen stichtingen, verenigingen en maatschappelijke organisaties hierbij uit om subsidie aan te vragen als dit hen helpt in het realiseren van activiteiten die de Eper samenleving ten goede komen. Er kan vooraf ook vrijblijvend contact met ons worden opgenomen over dit onderwerp via gemeente@epe.nl o.v.v. de naam van de betreffende subsidieregeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio