5 C
De Bilt

Gemeente Epe organiseert maand van de Duurzaamheid

De maand oktober staat in het teken van duurzaamheid bij de gemeente Epe. De gemeente wil haar inwoners de kans geven om ideeën op te doen om energie te besparen en om hun leefstijl en omgeving duurzamer en groener te maken. Ervaringen delen, kennis uitwisselen en uitproberen staan daarbij centraal. De hele maand kun je op verschillende momenten informatie krijgen over energie besparen, duurzame oplossingen voor in huis en duurzaam energie opwekken. Er zijn acties en activiteiten, online en offline, waar inwoners aan deel kunnen nemen.

Energie besparen hoognodig

Energie besparen was altijd al belangrijk. Daarover zijn ook afspraken gemaakt in het klimaatakkoord van Parijs. Maar inmiddels voelt iedereen het in de portemonnee; de prijzen voor energie stijgen. Daarom is energie besparen een belangrijk onderwerp geworden in huishoudens, ook in de gemeente Epe. En gelukkig kun je als inwoner ook zelf veel dingen doen om energie te besparen. Tijdens de maand van de duurzaamheid organiseert gemeente Epe bijvoorbeeld een webinar waarin uitgelegd wordt hoe je zelf, met kleine maatregelen (zonder grote investering) energie kunt besparen.

Energiemarkt op 26 oktober in het gemeentehuis

Op de energiemarkt in het gemeentehuis kunnen inwoners advies en uitleg krijgen over wat goede eerste stappen zijn om te gaan besparen en welke financieringsmogelijkheden er zijn. Praktische tips, activiteiten en acties waar inwoners aan deel kunnen nemen om energie te besparen. Ook voor de kinderen zijn er volop activiteiten om spelenderwijs meer te leren over energie en duurzaamheid.

Opwek van zon- en windenergie in gemeente Epe

Deze maand is er ook aandacht voor de opwek van nieuwe duurzame energie. Gemeente Epe werkt aan een ‘Uitwerkingskader zon en wind’. Hierin worden randvoorwaarden en uitgangspunten opgesteld voor de toekomstig te realiseren zonnevelden en windmolens. De opwek van zon of wind kan een grote impact hebben op de omgeving. Daarom zijn er op 12 oktober vervolggesprekken met inwoners, ondernemers, natuur- en milieuorganisaties en andere deskundigen.  

Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen. Meer informatie is te vinden op www.epe.nl/epeverduurzaamt  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio