16.4 C
De Bilt

Gemeente Oldebroek maakt start met Inclusie-Agenda VN verdrag Handicap

Het is belangrijk dat alle inwoners van de gemeente Oldebroek gelijk worden behandeld en dat iedereen kan meedoen. Dit noemt de gemeente inclusief Oldebroek. Daarom maakt zij samen met inwoners en organisaties een plan om te zorgen dat mensen met een handicap mee kunnen doen. Dit heet de Inclusie-Agenda VN verdrag Handicap. Om input te verzamelen worden er op dinsdag 29 en donderdag 31 augustus twee inwonersavonden georganiseerd.

Waar gaat het over

In Nederland hebben we twee miljoen mensen met een handicap. Zij kunnen bijvoorbeeld niet goed zien of horen, hebben een lichamelijke of verstandelijke handicap of psychische problemen. Soms zijn dingen in de samenleving zo geregeld dat inwoners met een handicap niet (goed) kunnen meedoen. Het gaat over onderwerpen die belangrijk zijn voor iedereen, zoals werk, wonen, vervoer, onderwijs, cultuur en sport.

Aanmelden bij gemeente Oldebroek

Het college van B & W hoort graag hoe zij de gemeente Oldebroek meer inclusief kunnen maken voor inwoners met een handicap. Inwoners zijn van harte welkom om mee te praten en hun ervaringen en ideeën te delen. Zij zijn welkom op dinsdag 29 augustus 2023 om 19.00 uur in het gemeentehuis in Oldebroek, of op donderdag 31 augustus 2023 om 19.00 uur in het Dorpshuis De Brinkhof,  Mariënrade 3 in Wezep. Aanmelden voor één van de twee avonden via www.oldebroek.nl/inclusieagenda.

Vervolg

De gemeente spreekt met inwoners, ondernemers en organisaties over het leven in Oldebroek met een handicap of psychische problemen. Deze input gebruikt zij voor het plan met verbeterpunten, dit wordt de Inclusie-Agenda VN verdrag Handicap. Eind 2023 neemt de gemeenteraad een besluit over deze Inclusie-Agenda. Op www.oldebroek.nl/inclusieagenda lezen inwoners mee over de vervolgstappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio