2.8 C
De Bilt

Gemeente en organisaties tegen ouderenmishandeling

Nunspeet – In Nederland is een op de twintig thuiswonende ouderen slachtoffer van ouderenmishandeling. In de meeste gevallen is dit het gevolg van overbelaste mantelzorg of er is sprake van financiële uitbuiting. Ouderenmishandeling is een relatief onbekend maatschappelijk probleem, omdat er vanwege schaamte en onderlinge (afhankelijkheids)relaties vaak een taboe op rust. Daarom hebben een groot aantal organisaties in de gemeente Nunspeet (zoals welzijn, banken, thuiszorg, kerken, Veilig Thuis, bewindvoerders en huisartsen) de handen ineen geslagen en zich verenigd in de Lokale Alliantie Nunspeet.

Samen willen zij – elk vanuit hun eigen rol – een bijdrage leveren aan het voorkomen en tegengaan van ouderenmishandeling. Door het uitwisselen van ervaringen, delen van kennis, organiseren van publieksvoorlichtingen en bijeenkomsten voor professionals, vrijwilligers en ouderen. Denk bijvoorbeeld aan een presentatie van een bank over het veilig financieel ouder worden tijdens een koffieochtend voor ouderen.

uc?id=1PVqjSDMq0XR5vQkIoX7N51rWkI56Fnt
Ondertekening – Bram van de Biezen Foto: gemeente Nunspeet

Gemeente Nunspeet

Vanmiddag tekenden de diverse partijen een samenwerkingsovereenkomst. Wethouder Jennifer Elskamp tekende namens de gemeente Nunspeet: “We zijn als gemeente blij dat deze partijen de handen ineen slaan. Het kennen van elkaars aanbod, signaleren en bespreekbaar maken van zorgen rondom ouderenmishandeling maakt dat wij gezamenlijk dit probleem kunnen aanpakken. Niemand mag het slachtoffer worden van ouderenmishandeling.” De lokale alliantie tegen ouderenmishandeling is onderdeel van de lokale uitvoeringsagenda Samen tegen huiselijk geweld 2020-2023.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio