13.1 C
De Bilt

Gemeentehuis Epe klaar voor de toekomst met energielabel A+

Per 1 januari 2023 moeten kantoorpanden energielabel C of hoger hebben. Het gemeentehuis van de gemeente Epe heeft na de verbouwing in 2021 het energielabel A+ gekregen. Daarmee is het gebouw energiezuinig, maar ook ingericht op moderne manieren van (samen)werken en een betere en toegankelijke ontvangst van bezoekers.  

Gemeentehuis energiezuinig

Het gemeentehuis aan het Marktplein in Epe voldoet met het energielabel A+ ruim aan de landelijke vereisten. Bij aanvang van de werkzaamheden was het pand ruim 48 jaar in gebruik en toe aan grootschalig onderhoud en modernisering. Bij het uitwerken van de plannen is veel aandacht besteed aan het verduurzamen van het gebouw.

Verwarming en ventilatie met warmteterugwinning

Zo is er onder andere lage temperatuur verwarming aangelegd in combinatie met vloerverwarming en wordt bij de ventilatie van het pand gebruik gemaakt van warmteterugwinning. Daarnaast is alle verlichting vervangen door led verlichting en zijn er extra zonnepanelen op het dak geplaatst. De verbouwing, inclusief verduurzaming, is ruim binnen het daarvoor beschikbaar gestelde budget van bijna 7,29 miljoen euro afgerond.

Laatste deel in 2023

Het achterste aangebouwde deel van het gemeentehuis is nog niet vernieuwd. Komend jaar wordt ook dat aangepakt, waarmee het gehele pand nog energiezuiniger wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio