15.7 C
De Bilt

Gemeenten Elburg en Nunspeet zijn twintig Gastheren/vrouwen van het Landschap rijker

Twintig horeca- en recreatieondernemers uit de gemeenten Elburg en Nunspeet mogen zich vanaf nu ‘Gastheer/ Gastvrouw van het Landschap’ noemen. Zij hebben de gelijknamige cursus van IVN Natuureducatie deze week succesvol afgerond. Op dinsdag 18 april ontvingen de deelnemers hun certificaat en gevelbordje van wethouders Bertus Jeensma van Elburg en Mark van de Bunte van Nunspeet tijdens de feestelijke afsluiting bij Europarcs Veluwemeer in Nunspeet.

Cursus tot natuurbelevingsexpert in Elburg of Nunspeet

Begin maart ging de cursus ‘Gastheer/Gastvrouw van het Landschap’ voor recreatieondernemers in de gemeenten Elburg en Nunspeet van start. Tijdens deze cursus leerden de ondernemers aan de hand van diverse lezingen, excursies en workshops over de bijzondere kenmerken en de ontstaansgeschiedenis van het Veluwse landschap. Ook ging de cursus in op hoe de ondernemers hun opgedane kennis op aantrekkelijke wijze kunnen vertalen naar hun gasten. Zo kunnen de kersverse ambassadeurs hun gasten nóg meer vertellen over de mooiste plekken in de omgeving en gaan ze ervoor zorgen dat zij tijdens hun verblijf meer natuur kunnen beleven.

De deelnemers kijken terug op een geslaagde cursus:  “Alle aspecten die je als recreatieondernemer moet weten komen aan bod in de opleiding. Het is geschikt voor iedereen die meer wil weten over de natuur en cultuur, en die hun gasten nét wat meer wil bieden. Ik voel me echt ambassadeur van dit mooie landschap, dat ga ik met trots uitdragen!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio