14.9 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Geurt Souman, oprichter en dirigent van mannenkoor Ailanthus, ontvangt Oldebroeker Erepenning

Geurt Souman ontving op zaterdagavond 22 april 2023 de erepenning van de gemeente Oldebroek. Tijdens het ‘Oranje-Jubileum concert’ werd deze aan hem uitgereikt door burgemeester Tanja Haseloop-Amsing in kerkgebouw De Morgenster in Wezep. De erepenning wordt toegekend aan personen en organisaties die zich gedurende lange tijd op een bijzondere manier inzetten voor de plaatselijke gemeenschap.

Geurt Souman verrast met erepenning

Tot verrassing van Geurt Souman en de vele aanwezigen werd zaterdagavond het ‘Oranje-Jubileum concert’ onderbroken. Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing betrad het podium en vroeg Geurt Souman naar voren te komen. Burgemeester Haseloop: “Meneer Souman, een Oldebroeker Erepenning krijgen mensen niet zomaar. Deze wordt aangevraagd vanuit de samenleving. Iemand vond dus dat u deze penning verdient. En het college van burgemeester en wethouders heeft unaniem positief besloten op deze voordracht.

U heeft een mooie, belangrijke basis gelegd waar nu en in de toekomst ongetwijfeld nog veel mensen van kunnen genieten. U kunt met recht trots zijn op deze club mannen. U stond niet alleen aan de wieg van dit mannenkoor, maar ook van diverse andere koren. En zowel jongere als oudere mensen heeft u de kunst van de muziek met enthousiasme bijgebracht. Deze erepenning komt u dan ook met recht toe!”

Oranje-Jubileum concert

Op zaterdagavond gaf het Christelijk mannenkoor Ailanthus een ‘Oranje-Jubileum concert’ ter ere van de verjaardag van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, het 12,5 jaar bestaan van het koor én het afscheid van dirigent en oprichter, Geurt Souman. Het (dirigeer)stokje werd tijdens deze avond  overgedragen aan dirigent Marco Hoorn uit Urk.

Mannenkoor Ailanthus

Ailanthus is begonnen als gelegenheidskoor, maar inmiddels is het alweer zo’n 13 jaar een officiële vereniging. Geurt Souman stond aan de wieg van het koor en is lang bestuurslid geweest. Zijn tomeloze  inzet en bevlogenheid zorgden ervoor dat het koor, zijn koor, inmiddels zo’n 40 mannen telt in de leeftijd van 11 tot 70+. Het koor is in Wezep en omstreken een veelgevraagde gast, zowel binnen als buiten kerkdiensten.

Oldebroeker Erepenning

De gemeente kent de erepenning toe aan personen en organisaties die zich gedurende lange tijd op een bijzondere manier inzetten voor de plaatselijke gemeenschap. Kent u ook zo iemand? Voordragen kan tot maandag 8 mei via www.oldebroek.nl/erepenning, hier vindt u ook meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio