8 C
De Bilt

Gratis fitheidstest voor 60-plussers op 21 oktober in Renkum

Gebruik de fitheidstest voor 60-plussers van de gemeente Renkum om te kijken hoe u er qua gezondheid voor staat. Sporten en in beweging blijven zijn namelijk goede manieren om gezond te blijven. Het verkleint de kans op hart- en vaatziekten, kanker en slijtage van gewrichten. Ook is het een mooie manier om anderen te ontmoeten en nieuwe mensen en activiteiten te leren kennen.

Fitheidstest

“Maar het kan soms moeilijk zijn om een begin te maken. Daarom willen we graag de drempel om meer te bewegen zo laag mogelijk maken,” zegt wethouder Sport Marinka Mulder. “Daarom organiseren we op 21 oktober een gratis fitheidstest.” De test is op zaterdag 21 oktober tussen 9.00 en 15.00 uur in MFC Doelum in Renkum. Aanmelden vooraf is wel nodig.

De eerste stap naar een gezonder leven

De test is bedoeld voor inwoners tussen de 60 en 65 jaar die op dit moment niet of nauwelijks bewegen. De test geeft een goed beeld van iemands fitheid op dit moment door te kijken naar kracht, lenigheid, bloeddruk en uithoudingsvermogen. De test duurt ongeveer een uur. Na de test kijken de buurtsportcoaches samen met de deelnemers naar een passende sport of activiteit.

Persoonlijk bericht

Inwoners tussen de 60 en 65 jaar hebben een persoonlijke uitnodiging voor de test in de brievenbus gekregen. Aanmelden kan via www.sportenbeweegteamrenkum.nl/fitheidstest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio