11.6 C
De Bilt

Gemeenteraad draagt Hans van Daalen voor als burgemeester van Ermelo

De gemeenteraad van Ermelo beveelt de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan om dhr. mr. Hans van Daalen voor te dragen om te benoemen tot burgemeester van Ermelo. Dat is de uitkomst van de besloten raadsvergadering van woensdag 12 oktober 2022.

Hans van Daalen

De gemeenteraad van Ermelo draagt Hans van Daalen graag voor om burgemeester van Ermelo te worden. De heer van Daalen is sinds 2010 wethouder in de gemeente Barneveld. Daarvoor was hij wethouder in de gemeente Amersfoort. Voor het wethouderschap heeft hij ruime ervaring opgedaan als jurist bij verschillende gemeenten.

Hans van Daalen is 51 jaar, getrouwd, vader van drie kinderen en woont in Amersfoort. Naast zijn wethouderschap is hij buurtbemiddelaar en mediator. Van Daalen is een rustige, gedegen en betrouwbare bestuurder met droge en onderkoelde humor. Hij is een man van het overleg, maar zeker ook doortastend en daadkrachtig wanneer nodig.

Burgemeester die past bij Ermelo

De gemeenteraad van Ermelo ziet in Van Daalen een burgemeester die heel goed aansluit bij de gevraagde bestuursstijl en competenties in de profielschets. Hans Van Daalen kan Ermelo rust en stabiliteit brengen, mede door zijn uitstekende verbindende kwaliteiten. De jarenlange bestuurlijke ervaring die hij meebrengt, de rust en betrouwbaarheid die hij uitstraalt, is waar de gemeente behoefte aan heeft om de bestuurlijk roerige periode echt af te sluiten en met de blik vooruit verder te werken aan een toekomstbestendig Ermelo. Zijn affiniteit met Ermelo, de regio en een daarbij horend relevant netwerk, ziet de raad als extra pluspunten. De gemeenteraad ziet in Hans van Daalen een burgemeester om op te bouwen.

Profielschets

Op 20 juni 2022 stelde de gemeenteraad de profielschets vast, waarin is opgenomen waaraan een nieuwe burgemeester moet voldoen. Op die dag werd ook de vertrouwenscommissie benoemd die op zoek moest gaan naar een nieuwe burgemeester. In de vertrouwenscommissie waren alle raadsfracties vertegenwoordigd. In totaal solliciteerden 29 kandidaten naar de functie. Na een eerste selectie door de commissaris van de Koning heeft de vertrouwenscommissie met een aantal kandidaten gesprekken gevoerd. Uiteindelijk heeft de vertrouwenscommissie een voorstel aan de raad voorbereid en heeft de raad besloten Hans van Daalen aan te bevelen.

Aanbeveling

De aanbeveling van de gemeenteraad gaat naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De minister doet een voordracht aan Zijne Majesteit de Koning, die de burgemeester benoemd. De verwachting is dat Hans van Daalen op 1 december a.s. geïnstalleerd wordt als burgemeester van Ermelo.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio