11.6 C
De Bilt

Heerde werkt aan toekomstbestendige bedrijventerreinen

Heerde – De gemeente Heerde en het Bedrijvencontact Heerde (BCH) werken samen hard aan toekomstbestendige bedrijventerreinen. Hiervoor hebben de gemeente Heerde en het BCH onlangs een contract ondertekend. Bovendien wordt per 1 januari een parkmanager aangesteld. De gemeente Heerde en provincie Gelderland subsidiëren samen het project Toekomstbestendige Bedrijventerreinen voor een periode van 2 jaar.

Toekomstbestendige bedrijventerreinen kunnen een grote bijdrage leveren aan doelstellingen voor veiligheid, energietransitie, circulariteit, klimaatadaptatie en biodiversiteit. Kwalitatief goede en toekomstbestendige bedrijventerreinen zijn ook belangrijk voor een goed vestigingsklimaat voor bedrijven en daarmee voor de lokale economie.

Samenwerking

Om tot toekomstbestendige bedrijventerreinen te komen is het belangrijk dat de overheid, ondernemers en ondernemersverenigingen samenwerken. Daarom hebben wethouder Wolbert Meijer en Nick van Bruggen namens BCH onlangs een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Daarmee is een start gemaakt voor Toekomstbestendige Bedrijventerreinen Heerde.

Parkmanagement

Om daadwerkelijk aan de slag te kunnen gaan is goed parkmanagement belangrijk. Mede door subsidie van de provincie Gelderland gaat daarom per 1 januari Esther Foppen-Bouwman aan de slag als parkmanager.

Draagvlak en betrokkenheid van de ondernemers vormen de basis. De parkmanager zorgt voor draagvlak en betrokkenheid bij de ondernemers. Ze is hierin de spil, ‘ontzorger’ en aanjager. Bovendien regelt ze namens en met de ondernemers de zaken die het collectieve belang dienen en zorgt ze voor financieel voordeel door collectieve inkoop. Wethouder Wolbert Meijer: “De parkmanager zal als eerste met het energievraagstuk aan de slag gaan. Veel Bedrijven maken hiervoor plannen. De parkmanager kan die plannen verbinden om tot gezamenlijke oplossing te komen”.

Esther Foppen voegt toe: “Als parkmanager is het mijn taak om bij onze lokale ondernemers te inventariseren waar behoefte aan is en samen de projecten uit te voeren”.

Website BCH

Op de website van het BCH staat meer informatie over de Toekomstbestendige Bedrijventerreinen (bedrijvencontactheerde.nl/toekomstbestendige-bedrijven-terreinen). Ook vinden ondernemers hier binnenkort de contactgegevens van Esther Foppen-Bouwman.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio