21.2 C
De Bilt

Gemeente Heerde plaatst nieuwe welkomstborden Veluwe

Gemeente Heerde heeft als vijfde Veluwse gemeente de oude welkomstborden vervangen voor een nieuwe variant in de Veluwse stijl. Wethouder Stephan Nienhuis hielp op 17 juli een handje mee bij het plaatsen van het welkomstbord langs de Groteweg in Wapenveld.

Welkomstborden

Gemeente Heerde neemt hiermee samen met de gemeenten Ermelo, Renkum, Nunspeet en Putten het voortouw in de uitrol van een eenduidige uitstraling van de bebording op de Veluwe. Een mooie mijlpaal, nu alle oude welkomstborden in Heerde vervangen zijn voor de nieuwe variant in de eenduidige Veluwse uitstraling. Naast de vervanging van de oude borden worden ook op andere toegangswegen naar Heerde op termijn borden geplaatst.

Met de borden is ook de eigen identiteit van de gemeente behouden gebleven door middel van foto’s. De foto’s zijn gemaakt door inwoners van de gemeente Heerde.

Veluwse stijl

In 2018 heeft de VeluweAlliantie een gezamenlijke aanpak voor recreatieve bebording vastgesteld die kwaliteit, duurzaamheid en eenheid moet uitstralen. Het ontwerp van de borden is tot stand gekomen door samenwerking tussen verschillende partijen en sluit aan op bebording van de Veluwse routenetwerken en andere Veluwse stijlelementen. De nieuwe welkomstborden moeten zo een einde maken aan de verscheidenheid van bebording die op de Veluwe is ontstaan en zorgen voor een eenduidige uitstraling van de borden op de Veluwe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio