14.7 C
De Bilt

Gemeente met Hoeve Sparrendam in gesprek over toekomst

Hoeve Sparrendam in Hoevelaken wordt al jaren als trouwlocatie gebruikt. Daarbij vinden op deze locatie grote horeca-activiteiten plaats. Deze activiteiten passen niet in het bestemmingplan. De activiteiten en intensiteit van het gebruik van Hoeve Sparrendam zijn de afgelopen jaren toegenomen en daarmee ook de overlast voor omwonenden en natuur. Door de jaren heen is er tegelijkertijd steeds meer aandacht gekomen voor de woon-, recreatie- en natuurfuncties in de directe omgeving. Dit gaat om het Hoevelakense Bos en het open gebied oostelijk van het Hoevelakense Bos.

De gemeente heeft onderzoeken gedaan naar een mogelijke wijziging van het bestemmingsplan, zodat horeca-activiteiten met evenementen wel mogelijk zouden zijn. Hierbij kwamen onoplosbare zaken aan het licht:

  • de geringe breedte van de toegangsweg. In geval van calamiteiten of rampenbestrijding is de toegangsweg van de Veenwal te smal
  • de geluidshinder die vertrekkende bezoekers op late tijdstippen veroorzaken
  • de mismatch tussen de intensieve horecafunctie op Veenwal 6 en de woon-, recreatie- en natuurfuncties in de directe omgeving daarvan

De huidige vorm van horeca past niet bij de waarden die horen bij de op Veenwal 6 aanwezige woon-, recreatie-en natuurfuncties. Dit wordt naar verwachting nog sterker als de visie voor het Hoevelakens bos verder uitgewerkt wordt.

Hoeve Sparrendam

De gemeente weet dat bij Hoeve Sparrendam verschillende bruiloften en feesten gepland staan. We willen graag voorkomen dat mensen die één en ander gepland hebben bij Hoeve Sparrendam, in onzekerheid terecht komen. De gemeente wil daarom in gesprek met de eigenaar om samen te werken. Aan de ene kant om voor een zorgvuldige overgang van de huidige situatie te zorgen. En aan de andere kant om te komen tot een andere invulling van de activiteiten op deze locatie in de toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio