5 C
De Bilt

Hoogwaterpiek in werkgebied Waterschap Vallei en Veluwe

Apeldoorn – Maandag 19 juli en dinsdag 20 juli is de hoogwaterpiek in het werkgebied van Waterschap Vallei en Veluwe, in de rivieren de IJssel en de Nederrijn. Na dinsdag zakt het waterpeil weer. Het waterschap blijft alert en inspecteert dagelijks de dijken.

Hoogwaterpiek

De hoogwaterpiek is minder hoog dan vorige week voorspeld werd. Daarnaast duurt de hoogwaterperiode kort, waardoor er geen risico is dat dijken instabiel worden. Toch blijven de inspecties dagelijks plaatsvinden. De hoogte van het waterpeil zorgt ervoor dat het niet nodig is om de hoogwatergeul bij Veessen op inzet voor te bereiden.

Verwachting

Vrijdag 16 juli stroomden de lagere delen van de uiterwaarden in het gebied van Waterschap Vallei en Veluwe in. De waterstand heeft bij Lobith op zondagochtend 18 juli het hoogste punt bereikt, de daling wordt daar reeds zichtbaar. Naar verwachting daalt het waterpeil in het gebied van Vallei en Veluwe na dinsdag 20 juli en bereikt het vanaf eind deze week weer de reguliere stand voor de tijd van het jaar.

Hulpvraag waterschap Limburg

Vanwege de duur en de omvang van de calamiteit bij Waterschap Limburg is er de hulpvraag gesteld voor materieel en personeel. De Unie van Waterschappen coördineert dit. Een aantal personeelsleden van Waterschap Vallei en Veluwe zijn naar Limburg afgereisd om ondersteuning te bieden. We blijven de komende tijd beschikbaar wanneer dat nodig is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio