13.8 C
De Bilt

Haal je informatie en prik lokaal

Epe GGD Noord- en Oost Gelderland is van donderdag 7 april tot en met zaterdag 9 april a.s. aanwezig in het gemeentehuis van Epe voor iedereen die zich wil laten vaccineren of om vrijblijvend vragen te stellen over het coronavirus en de coronavaccinatie. Je kan er terecht zonder eerst een afspraak te maken.

De GGD komt tijdelijk bij jou in de buurt. Dat maakt het voor jou extra makkelijk om langs te komen. Of het nou om de eerste prik of de booster gaat, we bieden iedereen in de gemeente Epe de gelegenheid om langs te komen!

Informatie en prik

Vaccineren is niet verplicht. Je kiest zelf of je een prik wil of niet. Je goed informeren helpt bij het maken van een keuze. Medewerkers van de GGD Noord- en Oost-Gelderland beantwoorden je vragen, zodat je een keus kan maken op basis van goede, open en eerlijke informatie.

De tijdelijke locatie aan het Marktplein 1 is van donderdag 7 tot en met zaterdag 9 april geopend van 11.00 tot 19.30 uur. Iedereen kan binnenlopen zonder afspraak voor de eerste of tweede vaccinatie, de booster of de herhaalprik. Er wordt gevaccineerd met Pfizer of Moderna.

Volgens de Gezondheidsraad is er geen medische noodzaak voor een tweede booster na Janssen of voor een booster voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar. Het ministerie van VWS biedt deze mogelijkheid wel. Deze keuze maak jij dus zelf. De GGD vraagt op de tijdelijke locaties of je begrijpt wat de vaccinatie inhoudt en of je weet dat je kiest voor iets anders dan de Gezondheidsraad adviseert. Dat noemen we informed consent.  Kijk voordat je naar de locatie gaat altijd op de website van GGD NOG voor actuele informatie over openingstijden en voorwaarden voor de verschillende vaccinaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio