16.1 C
De Bilt

Worden inwoners Apeldoorn voldoende tegen schadelijke effecten houtstook beschermd?

Apeldoorn – Houtstook is letterlijk en figuurlijk een ‘hot’ item geworden. Er wordt door divers gemeente actief campagne gevoerd over de gevolgen van houtstook en hoe de schadelijke effecten en overlast te beperken. De rook bevat schadelijke stoffen zoals (ultra)fijnstof, koolwaterstoffen (PAK’s), benzeen en koolmonoxide.

Is informatie van gemeente Apeldoorn nog wel actueel?

Die vraag en 16 anderen, stelt de Partij voor de Dieren in Apeldoorn aan het gemeentebestuur. In de schriftelijke vragen wil zij graag weten of het college de huidige informatie op https://www.apeldoorn.nl/wonen-en-leven/wonen-en-uw-buurt/uw-buurt/houtstoken#Uitklappers nog wel toereikend en actueel vindt.

Een jaar geleden, op 1 januari 2022, zijn de regels voor stoken vanuit een woning strenger geworden. Deze informatie lijkt op de gemeentelijke website niet meegenomen te zijn. De Partij voor de Dieren wijst er dan ook op dat de gemeente nu bij overlast adviseert om dit als buren samen op te lossen, terwijl er gewoon strikte regelgeving voor is. De partij wil dan ook graag weten of het college van Apeldoorn deze informatie gaat opnemen op de gemeentelijke website.

Handhaving

Ook over het handhaven van de stookregels worden door de PvdD schriftelijke vragen gesteld. Zij zijn erg benieuwd naar de cijfers over klachten van overlast en of hierop ook daadwerkelijk is gehandhaafd.

Het is nu aan het college de schriftelijke vragen te beantwoorden en wellicht ook actie te ondernemen op de huidige informatievoorziening op de gemeentelijke website. Ook voor wat betreft de handhaving moet eerste de beantwoording van het college worden afgewacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio