10.7 C
De Bilt

Jolanda de Heer-Verweij voorgedragen als kandidaat-wethouder voor de gemeente Barneveld

De ChristenUnie Barneveld heeft Jolanda de Heer-Verweij voorgedragen als kandidaat-wethouder voor de gemeente Barneveld. Naar verwachting wordt zij tijdens de raadsvergadering van woensdag 14 december 2022 beëdigd als wethouder. Jolanda volgt wethouder Hans van Daalen op, die per 1 december burgemeester van de gemeente Ermelo wordt.

Inmiddels is het alweer even geleden dat bekend werd dat wethouder Hans van Daalen burgemeester van Ermelo wordt. “Dat is voor Hans een geweldige stap waarmee hij een gekoesterde ambitie waarmaakt. Het is tegelijkertijd voor de gemeente Barneveld ook een aderlating”, zegt Henk Wiesenekker, fractievoorzitter van de ChristenUnie Barneveld. “Hans is een ervaren en kundige bestuurder die zich inmiddels veel dossiers eigen heeft gemaakt en waardevol werk heeft verricht. Voor de fractie van de ChristenUnie lag daarom een stevige uitdaging om een waardige vervanger voor Hans te vinden.”

Jolanda de Heer-Verweij

“Na een mooie procedure hebben we besloten om kandidaat wethouder Jolanda de Heer-Verweij (54) voor te dragen. Met de komst van Jolanda komt opnieuw een zeer ervaren wethouder namens de ChristenUnie het college van de gemeente Barneveld versterken. Jolanda heeft een mensgerichte verbindende manier van werken, heeft een relevant actueel netwerk in de regio én heeft als wethouder relevante ervaring in veel portefeuilles. We zijn zeer blij met haar komst.”

Veel ervaring

Jolanda de Heer-Verweij is een ervaren bestuurder. Ze is twaalf jaar raadslid in Veenendaal geweest (en woont daar nu ook nog) en heeft daarin diverse rollen vervuld, zoals fractievoorzitter en commissievoorzitter. Verder is Jolanda lid geweest van de provinciale staten in Utrecht. Na deze periode heeft zij acht jaar gewerkt als wethouder in de gemeente Rhenen. Daar deed ze ervaring op in eigenlijk alle portefeuilles die Hans van Daalen op dit moment heeft. Nadat de ChristenUnie in Rhenen niet meer in het college kwam na de vorige verkiezingen, is Jolanda al snel gaan werken als strategische adviseur in de gemeente Nijkerk.

Jolanda kijkt ernaar uit om na haar beoogde beëdiging (tijdens de raadsvergadering van woensdag 14 december 2022) aan de slag te gaan als wethouder in de gemeente Barneveld.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio