2.8 C
De Bilt

Kirsten de Koning klimaatburgemeester 2022

Wageningen – Vanaf 31 oktober tot 7 november is het Nationale klimaatweek. In elke stad gaan klimaatburgemeesters aan de slag om klimaatverandering onder de aandacht te brengen en klimaatactiviteiten te organiseren. Burgemeester Floor Vermeulen installeerde Klimaatburgemeester Kirsten de Koning op de eerste dag van de klimaatweek in de trouwzaal van het Stadhuis. 

Kirsten (35 jaar) is een duurzame doener en is al lange tijd praktisch bezig met duurzamer leven. “Ik zet duurzame stappen die bij me passen en die ik vol kan houden, zodat de veranderingen die ik aanbreng geen grote last worden”, zegt Kirsten. “

Activiteiten Klimaatweek in Wageningen.

Samen met andere organisaties heeft mevrouw de Koning een interessant programma gemaakt voor de klimaatweek dat te vinden is op www.wageningenduurzaam.nl

Mevrouw de Koning hoopt dat ze in de klimaatweek mensen kan inspireren met het zetten van duurzame stappen. “Duurzame aanpassingen, zoals het zuiniger omgaan met elektriciteit en gas, schelen ook in de portemonnee.” Wethouder Erik-Jan Bijleveld van de gemeente voegt daar aan toe: “We willen als gemeente inwoners stimuleren om energie én geld te besparen. Met de praktische tips van Kirsten kunnen we ze concrete handvatten geven om zelf duurzamer te leven. In de klimaatweek hopen we ook juist mensen te bereiken die nog weinig met dit thema bezig zijn.”

uc?id=1uuAFpFi8PB T8ss6Eq7WyKZYFfrEihvV
klimaatburgemeester ontvangt keten. Foto: gemeente Wageningen

Keten (de officiële naam voor de ketting van de burgemeester)

De keten die burgemeester Floor Vermeulen omhangt bij Kirsten is gemaakt van circulaire materialen (hergebruik van materialen) door Zideris. Dat is een kleinschalige zorgorganisatie met verschillende woon-, werk- en dagbestedingslocaties.

Wil je klimaatburgemeester Kirsten ontmoeten of volgen?

Op woensdag 2 november staat Kirsten bij de Klimaatkeet op de ochtend markt en maakt ze graag een klimaatpraatje met inwoners. Natuurlijk is een klimaatburgemeester ook actief op sociale media. Mevrouw de Koning deelt haar klimaatweekervaringen op Instagram, LinkedIn en Facebook met @circulairetoekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio