21.7 C
De Bilt

Koninklijke onderscheiding voor dr. J.T.M. van der Schoot uit Heemstede

Heemstede – op donderdag 20 december 2018, heeft burgemeester Astrid Nienhuis een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan dr. J.T.M. (Hans) van der Schoot uit Heemstede. De uitreiking vond plaats in de kapel van het ziekenhuis OLVG locatie Oost in Amsterdam, waar de heer Van der Schoot afscheid nam als voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Verdiensten

In zijn rol als bestuursvoorzitter heeft de heer Van der Schoot met groot succes de fusie tussen 2 grote ziekenhuizen in Amsterdam begeleid. Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis zijn samen gegaan in OLVG, het grootste opleidingsziekenhuis van Nederland. OLVG heeft inmiddels een unieke positie als stadsziekenhuis in Amsterdam en biedt jaarlijks medische zorg aan circa 500.000 patiënten. Er vinden ongeveer 7.000 bevallingen per jaar plaats: 65% van de nieuwe Amsterdammers wordt in OLVG geboren. OLVG kent de grootste Eerste Hulp van Nederland en vormt de kern van de acute zorg in Amsterdam.

Invloed in het Nederlandse zorglandschap

De heer Van der Schoot creëert zowel in Amsterdam als op landelijk niveau draagkracht voor zijn visie op goede betaalbare zorg voor iedereen. Hij speelde een belangrijke rol in landelijke organen als het bestuur van Santeon, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) en Dutch Hospital Data (DHD).

Tevens is hij in 2017 actief geweest in de klankbordgroep “Ontregel de Zorg”; een initiatief van de VVAA (Vereniging van Artsen Automobilisten) omarmd door het Ministerie van VWS, met als doel het verminderen van de ervaren regeldruk voor professional en patiënt.

Loopbaan

De loopbaan van Hans van der Schoot begon in 1980 in het Wilhelmina Gasthuis te Amsterdam als anios thoraxchirurgie en vervolgens als aios gynaecologie/fellow oncologie in het Sint Lucas Andreas ziekenhuis/Onze Lieve Vrouwe Gasthuis/AMC. In diezelfde tijd was hij lid van het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG), voorzitter van de Vereniging Assistenten Gynaecologie en Obstetrie (VAGO) en bestuurslid van de Verzamelplaats voor Nederlandse bedrijven die belangen behartigen van werkenden (LVAG).

Tussen 1988 en 1994 werkte hij als gynaecoloog in het Refaja/Drechtsteden (fusie)ziekenhuis Dordrecht. Hij was in die periode ook lid van het stafbestuur en voorzitter van de OK-commissie, lid van het bestuur Nederlandse Vereniging voor Studie van Sexueel Overdraagbare Aandoeningen (NVSSOA) en actief als opleider van de co’s en haio’s.

In 1994 startte de heer Van der Schoot weer in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis als hoofd en MSRC-opleider gynaecologie. Buiten het ziekenhuis was hij actief als bestuurslid van de NVOG met portefeuille concentratie & spreiding en patiëntvoorlichting. Vanaf 2005 was hij voorzitter van de raad van bestuur van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis. Van maart 2013 tot april 2018 was hij voorzitter raad van bestuur OLVG.

Per 1 april 2018 heeft de heer Van der Schoot zijn voorzitterschap raad van bestuur OLVG overgedragen en is hij benoemd tot voorzitter van de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Hij blijft tot eind 2018 werkzaam als lid raad van bestuur bij OLVG.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio