15.6 C
De Bilt

Lancering Kwikstart app in de gemeente Barneveld

Vandaag is Kwikstart gelanceerd in de gemeente Barneveld. Kwikstart is een app en website met praktische en betrouwbare informatie voor jongeren wanneer ze 18 worden. Vanaf vandaag vinden Barneveldse jongeren niet alleen landelijke informatie in de app. Ook vinden ze nu informatie die specifiek geldt voor de gemeente Barneveld. Hiermee wil de gemeente jongeren ondersteunen die vanaf hun 18e jaar voor verschillende keuzes en plichten komen te staan.

Wethouder Jolanda de Heer: “Als een jongere 18 wordt, komt er ineens veel op een jongere af. Ze zijn dan voor de wet volwassen, wat allerlei rechten en plichten met zich meebrengt. Ook kunnen ze vanaf hun 18e zelf bepaalde keuzes gaan maken. Met de lancering van de Kwikstart app in de gemeente Barneveld willen we jongeren een helpende hand bieden bij alles wat dan op ze afkomt.”

Kwikstart: alles op een rij in 1 app

Het volwassen leven is voor veel jongeren wennen. Het regelen van verzekeringen en geldzaken is bijvoorbeeld iets waar een jongere voor het eerst mee te maken krijgt. Ook is 18 jaar een leeftijd waarop jongeren zich oriënteren of al stappen zetten op andere levensterreinen. Het kiezen van een vervolgopleiding of het ouderlijk huis uit gaan zijn zaken die vanaf deze leeftijd echt meer beginnen te spelen. De Kwikstart-app zet alles wat jongeren vanaf hun 18e moeten en kunnen regelen op een rij. Aan de hand van verschillende thema’s, zoals wonen, gezondheid en financiën, is snel bruikbare informatie te vinden.

Lokale informatie uit Barneveld

Bij welke organisatie kan je terecht met geldvragen? Hoe kan je je inschrijven voor een huurwoning in de gemeente Barneveld? Vanaf vandaag vinden jongeren ook antwoord op deze en andere vragen op de lokale pagina van de gemeente Barneveld in de Kwikstart-app.

Sven Likkel, voorzitter Jongerenraad: ‘Als Jongerenraad hebben wij meegedacht over welke informatie in de app terecht moet komen. Wij denken dat de app echt helpt om vanaf je 18e zelfstandig te kunnen worden.’

App downloaden

De Kwikstart app is te downloaden in de App store en Playstore. Alle informatie uit de app is ook te vinden op www.kwikstart.nl/barneveld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio