14.5 C
De Bilt

Leo van Wijk ontvangt Puttense erespeld

De heer L. (Leo) van Wijk ontving op zaterdag 30 maart 2024 de erespeld van de Gemeente Putten uit handen van burgemeester H.A. Lambooij. De uitreiking vond plaats aan het einde van het Randmeerconcert in Theater Stroud. Hij ontving het eerbetoon vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de Stichting Randmeerconcerten, voorheen de Stichting Kamermuziek Noordwest Veluwe.

Leo van Wijk

In 1983 trad de heer Van Wijk toe tot het bestuur van de Stichting Randmeerconcerten en nam hij allerlei praktische werkzaamheden op zich, zoals het contracteren van en onderhouden van contacten met de musici, het maken van afspraken met locaties waar optredens plaatsvinden en het verzorgen van de publiciteit en het drukwerk. Ook de promotie van de concerten (mediaoptredens) en de optredens tijdens de Culturele Markt, de start van het culturele seizoen, coördineerde hij. Door zijn enthousiasme wist hij vele mensen ‘warm’ te maken voor de kamerconcerten.

In 1987 werd de heer Van Wijk secretaris van de Stichting Randmeerconcerten en in 2005 werd hij voorzitter van het bestuur. Inmiddels is hij al ruim 40 jaar actief voor de stichting en heeft hij zich zo’n 7.000 uur vrijwillig ingezet.

In het begin van de jaren ’80 vonden de Randmeerconcerten plaats in de hal van het oude gemeentehuis. In latere jaren, toen de concerten steeds meer bezoekers trokken, verhuisden ze naar Kasteel Vanenburg en weer later naar Theater Stroud. De concerten zijn tegenwoordig een sieraad voor Putten en zetten Putten cultureel op de kaart.

Naast zijn inzet voor de Randmeerconcerten was de heer Van Wijk in de jaren ‘70/’80 voorzitter van de plaatselijke afdeling van de PvdA en bestuurslid en penningmeester van Progressief Putten. Als fotoredacteur was hij betrokken bij de totstandkoming van deel 1 (2016) en 2 (2022) van Putters en Puttenaren; een geschiedkundig werk over inwoners van Putten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio