18.7 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Voor Mauritskazerne ziet college van Ede kansen voor een nieuw plan

Het college van burgemeester en wethouders ziet kansen voor een unieke belevenis rondom voedsel in de Mauritskazerne in Ede. De stichting WFC presenteerde het plan vandaag. Het nieuwe plan was nodig, omdat de rechter het benodigde bestemmingsplan eerder afkeurde. De afgelopen maanden is door ontwerpbureau Tinker Imagineers in opdracht van de stichting WFC hard gewerkt aan een nieuw plan voor invulling van de Mauritskazerne dat binnen het huidige bestemmingsplan past.

Nieuw plan voor Mauritskazerne

De eerste indruk is dat het plan aansluit bij de ambities van het College. Wethouder Leon Meijer:,,De stichting stond aan de lat om in korte tijd een compleet nieuw plan te maken en tegelijkertijd de oorspronkelijke doelstellingen overeind te houden; een breed publiek informeren over de invloed van voedsel op gezondheid en duurzame productie van voedsel. Het plan biedt nieuwe accenten, onder andere ten aanzien van landbouw en voedsel.

We zien ook volop mogelijkheden voor verbindingen met het onderwijs. Bovendien is de ‘wauw factor’ behouden. De buitenruimte wordt benut voor onder meer tuinkamers die ons leren over landbouw en voedsel, evenementen voor iedereen en een (innovatie)kas.” Het nieuwe plan zal naar verwachting lagere bezoekersaantallen trekken. Het college heeft nog vragen bij de business case die de komende tijd beantwoord moeten worden.

Besluitvorming

Het nieuwe plan biedt volgens het college van Ede voldoende aanknopingspunten om met het college van gedeputeerde Staten van Gelderland een besluit te nemen. Het college van gedeputeerde Staten heeft de gemeente laten weten dat zij in de oude samenstelling geen besluit zullen nemen over het nieuwe plan voor de Mauritskazerne. De afgelopen jaren zijn de provincie Gelderland en de gemeente Ede samen opgetrokken in de besluitvorming over het gebied.

Daarom zal het college van Ede in afstemming met het nieuwe college van Gedeputeerde Staten een besluit nemen over een voorstel aan de gemeenteraad, zodat ook nu gezamenlijk met de provincie opgetrokken kan worden. De verwachting is dat dit na het zomerreces zal zijn.

Pauzestand

Het college zal de stichting WFC aangeven dat haar organisatie tijdens de komende periode van besluitvorming in de “pauzestand” gezet moet worden om zo min mogelijk kosten te maken. Het ontwerp is in te zien via www.ede.nl/wfc.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio