13.1 C
De Bilt

Meer bewegen: ‘Scan je fit’ in Nijkerk en Hoevelaken

Onder het motto ‘Scan je fit!’ stimuleert de gemeente Nijkerk dat inwoners meer bewegen in de buitenlucht. Er zijn drie beweegroutes. Een route in Nijkerk én twee routes in Hoevelaken. Langs elke route staan paaltjes met een QR-code. Met een app kunnen inwoners de code scannen. Vervolgens verschijnt een oefening in beeld. Er zijn oefeningen voor elke niveau.

De officiële opening van de beweegroutes volgt in september tijdens de Nationale Sportweek. Inwoners kunnen de route nu al gebruiken, dit kan al wandelend of hardlopend. Ook rolstoelgebruikers kunnen gebruik maken van de routes.

Wethouder Audrey Rohen is enthousiast en geeft aan: “Bewegen in de buitenlucht is niet alleen leuk, maar ook gezond. Ik hoop dat dankzij de beweegroutes nog meer inwoners van onze gemeente in beweging komen!”

Voor wie zijn de beweegroutes bedoeld?

Iedereen kan gebruikmaken van de beweegroute. Na het scannen van de app vinden inwoners  verschillende oefeningen. De QR-code van de FIT-app staat op de paaltjes van de route. De oefeningen zijn leuk en laagdrempelig en daarom geschikt voor jong en oud. De beweegroute stimuleert om samen buiten te bewegen. Ideaal voor het sociaal contact en het vergroot zeker ook de zelfredzaamheid van ouderen in de eigen omgeving. Elke 24 uur wisselen de oefeningen. Dus elke dag zijn er nieuwe uitdagingen!

Waar zijn de beweegroutes?

De beweegroute in Hoevelaken start bij De Slag (Zuiderinslag 2) en in Nijkerk achter het fietspad bij Fortius (Rijstegoed 2). De routes zijn te herkennen aan de zwarte palen met een QR-FIT code erop. Ook staan er pijlen op de weg. En natuurlijk is de route ook te vinden via de app.

Hoe kom ik aan de QR-FIT app om codes te scannen?

Inwoners kunnen de app gemakkelijk en gratis downloaden via de mobiele telefoon. Open de App Store-app op uw iPhone. Of open Google Play en gebruik de Play Store-app bij een Android telefoon. Zoek de QR-FIT app op en installeer de app op uw telefoon.

De routes zijn in samenwerking met Fortius Nijkerk, Lions Hoevelaken en Nijkerk Sportief en Gezond tot stand gekomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio