11.5 C
De Bilt

Mobiel Media Lab van politie staat 12 juli in Hattem

Op woensdag 12 juli is het Mobiel Media Lab aanwezig in Hattem. De politie geeft dan in een grote vrachtwagen tekst en uitleg over digitale criminaliteit. Deze vrachtwagen staat van 10.00 tot 17.00 uur op de Stadslaan. Jongeren kunnen een escaperoom over sextortion bezoeken.

Mobiel Media Lab over cybercrime en social media

Er is ook een wijkagent aanwezig die gespecialiseerd is in cybercrime en social media. Enkele vragen die voorbij komen zijn: Wat kun je doen tegen online criminaliteit? Wat kun je zelf doen om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van cybercriminelen? Je kunt hierover in gesprek gaan met deze wijkagent. En wat ook kan deze dag is: gamen met de politie, de vrachtwagen van binnen bekijken, meedoen aan een cyberquiz of een praatje maken bij een kopje koffie.

Mobiel Media Lab politie
Beeld: politie.nl

Sextortion 

Bij sextortion gaat het om afpersing met een seksueel getinte foto of video. Dit kan bijvoorbeeld een naaktfoto of video van het slachtoffer zijn maar ook een montage van webcambeelden waarmee iemand gechanteerd wordt. De afperser is meestal uit op geld en/of meer van dit soort foto’s of video’s in bezit krijgen. Heb je hier zelf mee te maken of te maken gehad? Dan kun je aangifte doen bij de politie.

Zie voor meer informatie: www.politie.nl via zoekwoorden Mobiel Media Lab.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio