13.7 C
De Bilt

Nederlandse Bertina gaat naar Mars – in naam dan

Emst – Bertina Mulder uit het Veluwse Emst vertrekt over twee maanden naar Mars. Als bewijs heeft ze een officiële boardingpass van NASA in huis. Het is haar gelukt om haar naam mee aan boord te krijgen van de Marsraket die rond 5 mei begint aan een reis van ruim zes maanden naar de rode planeet. 

Echte Marsfanaat

Bertina, een echte ruimtevaart- en Marsfanaat, is apetrots. Haar naam landt eind november op Mars. Ze kan niet wachten op de eerste bemande ruimtereis naar de verre planeet. Daarom schreef ze er alvast een psychologische thriller over die volgende week verschijnt.

Marsreis in boek beschreven

Het zijn vooral de psychologische, fysieke en ethische aspecten van de Marsreis die in haar boek De rode magneet een hoofdrol spelen. “Ik wil hiermee een discussie losmaken over wat het eigenlijk betekent om mensen naar Mars te sturen”, vertelt Bertina Mulder. “De eerste bemande vlucht van SpaceX staat immers al gepland in 2024. Maar hebben we wel een reserveplaneet nodig?”

Inspiratie

Mulder vond inspiratie in de Marsmissies die op dit moment worden voorbereid door NASA, SpaceX, ESA en Mars One en liet zich voor haar boek uitgebreid door experts voorlichten over alles wat er komt kijken bij een Marsreis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio