13.5 C
De Bilt

Nieuwe gebiedsvisie van Gemeente Putten voor Brinkstraat en omgeving

Er komt een nieuwe gebiedsvisie voor de Brinkstraat in Putten en omgeving. Daartoe heeft het college burgemeester en wethouders besloten. Bedoeling is om een aantal ontwikkelingen in dit gebied in samenhang met elkaar op te pakken.

Mogelijkheden voor woningbouw bekeken

Zo wordt gekeken naar de mogelijkheden om woningen te bouwen op de locatie van het voormalige politiebureau aan de Brinkstraat 69. Aan de overzijde van het voormalige politiebureau liggen de bibliotheek en CNS-basisschool ‘Bij de Bron’. De bibliotheek onderzoekt op dit moment verschillende opties voor een locatie in het centrum van Putten.

De basisschool staat voor een grootschalige verbouwing. CNS Putten denkt mee in de kansen van deze gebiedsontwikkeling voor alle partijen, maar bovenal voor de inwoners van Putten. Daarnaast maakt de grote parkeerplaats achter het gemeentehuis een ‘versteende’ indruk.

Mogelijkheden

“Wij willen al deze ontwikkelingen in samenhang met elkaar bekijken”, zo laat verantwoordelijk wethouder ’t Jong weten. “Dit gebied ligt fantastisch in het hart van Putten en biedt prachtige mogelijkheden voor onder andere woningbouw. Die mogelijkheden brengen wij nu in kaart.”

Planning gebiedsvisie

Plan is om de gebiedsvisie in het eerste kwartaal van 2023 klaar te hebben. Bij het opstellen van de visie worden de omwonenden en de andere partijen in een vroegtijdig stadium betrokken. Zij zijn inmiddels via een eerste bewonersbrief geïnformeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio