12.7 C
De Bilt

Nieuwe website gemeente Rhenen gelanceerd

Rhenen – De vernieuwde website van de gemeente Rhenen is een feit. Het nieuwe Rhenen.nl is sinds vandaag in de lucht, na een symbolische druk op de knop door burgemeester Hans van der Pas. De site is gebruiksvriendelijk, actueel, beter vindbaar en ingericht op wat de gebruiker zoekt.

De grootste winst voor de gebruiker: informatie is beter vindbaar en beter (voor)leesbaar. Ook heeft de nieuwe website een frisse uitstraling en is deze helemaal smartphone- en tabletproof. Door gebruik te maken van uitklapmenu’s blijft de site overzichtelijk.

Focus op toptaken

De opzet en navigatie zijn veranderd: het is nu een toptakenwebsite. Toptaken zijn de belangrijkste taken of vragen waarvoor gebruikers naar de site komen. Dit kan per seizoen wisselen. Denk aan actuele thema’s zoals de jaarlijkse belastingaanslag of verkiezingen. Thema’s worden visueel ondersteund door iconen. Hierdoor zie je sneller wat het onderwerp is.

Website mooie stap in digitale dienstverlening

Burgemeester Hans van der Pas is trots: “De site ziet er goed uit en is helemaal ingericht op waar onze inwoners, ondernemers en instellingen naar zoeken. We gaan enorm vooruit in vindbaarheid via zoekmachines, dit was hard nodig. De website is nu toekomstbestendig en toegankelijker. De verbeteringen zijn allemaal gebaseerd op wat gebruikers prettig vinden en wat mensen met een visuele beperking nodig hebben om de site goed te kunnen gebruiken. Een mooie volgende stap in onze digitale dienstverlening.”

Doorlopend proces

De website is het belangrijkste contactkanaal van de gemeente. De nieuwe site wordt voortdurend verbeterd op basis van feedback van bezoekers en analyses over het gebruik van de site. Zo blijft de site aansluiten bij wat er leeft onder inwoners op dat moment.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio