16.2 C
De Bilt

Nijkerk lanceert nieuwe app ophalen huisafval

Sinds donderdag 2 mei 2024 is er een nieuwe app over huisafval in Nijkerk. In deze app vinden inwoners een kalender waarop staat wanneer welke container wordt geleegd, informatie over hoe ze hun afval kunnen scheiden en een kaart met openbare inzamelplekken voor bijvoorbeeld glas, textiel en luiers. Bovendien kunnen gebruikers instellen dat ze vooraf een melding krijgen, zodat ze altijd op tijd hun container aan de weg kunnen zetten.

Slim met grondstoffen

Om aandacht te vragen voor de nieuwe app reed wethouder René Windhouwer vandaag mee op de vuilniswagen. Windhouwer: “Veel van ons huisafval is herbruikbaar als nieuwe grondstof. Daarom zet de gemeente in op het zo goed mogelijk gescheiden inzamelen van dit afval. Zodat het opnieuw gebruikt kan worden als grondstof.”

De gemeente heeft slim omgaan met grondstoffen hoog op de agenda staan. Windhouwer: “Hoe we nu produceren, consumeren en weggooien is vaak ontzettend belastend voor het klimaat. Als gemeente proberen we daarom op allerlei manieren die belasting van de aarde terug te dringen. De nieuwe afval-app helpt daar voor een deel bij.”

Download de app

Terwijl de wethouder containers aan de tilarm van de vuilniswagen haakt, zodat de bakken worden geleegd, roept hij op: “Woon je in gemeente Nijkerk? Download dan snel de nieuwe app. Dan weet je altijd ruim op tijd wanneer de vuilniswagen langskomt, welke bak hij leegt en welk afval in welke container hoort.”

Makkelijker afval scheiden in Nijkerk

De nieuwe app vervangt een oudere app over het inzamelen van huisafval. De nieuwe app is handzamer en de informatie overzichtelijker. De gemeente hoopt hiermee dat het voor inwoners nog makkelijker wordt om afval goed gescheiden aan te bieden. Zodat we nog meer grondstoffen kunnen hergebruiken en de aarde een stuk minder wordt belast.

Meer informatie over de nieuwe app is te vinden op www.duurzaam-nijkerk.nl/afval-app.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio