12.3 C
De Bilt

Nijkerk zoekt kunstenaars voor 2e editie ‘Kunst in de gemeente Nijkerk’

De gemeente Nijkerk organiseert dit jaar voor de tweede keer het project ‘Kunst in de gemeente Nijkerk’, een initiatief van Stichting Kunstweek. Alle kunstenaars uit de gemeente Nijkerk en regio Foodvalley zijn uitgenodigd een of twee bestaande kunstwerken of nieuwe ontwerpen in te sturen. Met alle ingediende kunstwerken of ontwerpen worden tijdens de kunstweek in november exposities ingericht in de drie plaatselijke bibliotheken.

In samenspraak met inwoners en een jury wordt een kunstwerk uitgekozen dat vervolgens een jaar lang geëxposeerd staat op de wisselsokkel in Hoevelaken. Naast de eer ontvangt de winnaar een vergoeding van € 3.000,-. Na een jaar krijgt de kunstenaar het werk weer terug.

Uitnodiging aan kunstenaars die wonen of werken in Nijkerk

Bent u kunstenaar en woonachtig of werkzaam in gemeente Nijkerk of regio Foodvalley, dan wordt u van harte uitgenodigd om mee te doen. Het indienen van een of twee kunstwerken of ontwerpen kan van 21 augustus tot en met 9 oktober 2023 door een mail te sturen naar info@kunstindegemeente.nl. De spelregels en alle andere informatie staan op www.kunstindegemeente.nl.

Hoe werkt het jureren?

Uit alle ingezonden werken maakt de jury in eerste instantie een selectie die genomineerd worden. Deze ontwerpen of foto’s van werken worden geëxposeerd in de drie plaatselijke bibliotheken. Vervolgens mogen inwoners van de gemeente Nijkerk van 11 november tot en met 11 december hun stem uitbrengen op één van deze genomineerde kunstwerken. Daarna kiest de jury uit de werken met de meeste punten de winnaar, die rond eind januari 2024 bekend wordt gemaakt. De winnaar mag zijn of haar kunstwerk een jaar lang tentoonstellen op de wisselsokkel aan de Parklaan te Hoevelaken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio