15.8 C
De Bilt

Nijkerks geboortekaartje uitgereikt aan Hidde

Nijkerk – Vanaf begin van dit jaar krijgen alle ouders die hun kindje komen aangeven een speciaal Nijkerks geboortekaartje.  Het kaartje is een initiatief van stadsdichter Bert Jurlings en kunstenaar Harm Visser. Op vrijdag 15 februari reikte burgemeester Renkema de, voor de gelegenheid ingelijste, kaart uit aan de trotse ouders van de eerstgeborene van 2019, Hidde Jonas.

Het duurde eventjes voordat dit heugelijke feit kon plaatsvinden omdat Hidde en zijn moeder na de geboorte nog even in het ziekenhuis moesten blijven. Gelukkig gaat het met beiden nu goed en konden zij thuis in het zonnetje worden gezet.

Burgemeester Renkema: “Ontzettend fijn dat moeder en zoon vandaag in goede gezondheid het kaartje in ontvangst konden nemen Ik ben blij met het sympathieke initiatief van Bert Jurling en Harm Visser. De geboorte van een kind is een hele speciale gebeurtenis, en het is feestelijk dat we nu met een speciaal Nijkerks kaartje de ouders in Nijkerk kunnen feliciteren..”

Nijkerks

Bert Jurling en Harm Visser sloegen de handen ineen voor het ontwerp van het kaartje. Bert, sinds 2017 stadsdichter van Nijkerk: “Mijn vrouw Jetty kwam met het idee. En vervolgens dacht ik meteen aan samenwerking met Harm Visser; zijn werk is heel helder. Het spreekt zowel volwassenen als kinderen aan.” Harm Visser maakte de afbeelding die op de kaart staat. Harm: ”De door het landschap slingerende sloot in de Arkemheense polder is heel kenmerkend voor het gebied. Je kunt deze afbeelding zien als een soort navelstreng. Het heden, waarvandaan je kijkt, is verbonden met de toekomst, de horizon en wat daarachter ligt. Dat is ook het mooie aan deze unieke polder!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio