15.7 C
De Bilt

Noor van den Biggelaar is de beste voorlezer van Gelderland!

Apeldoorn – Maar liefst zes voorleeskampioenen streden in Gelderland op 25 maart om een plaats in de landelijke finale van Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor de brugklas. En de Winnares was Noor van den Biggelaar

Op 25 maart organiseerde Rijnbrink voor de 11e keer de provinciale finale van Read2Me!. Zes leerlingen uit de brugklas van het voortgezet onderwijs lazen voor uit hun favoriete boek. Ongeveer 50 supporters waren aanwezig om de finalisten aan te moedigen. Een vakkundige jury bestaande Jacqueline Terwijn, juryvoorzitter – Specialist Educatie, Coördinator Voorleesexpress Bibliotheek West Achterhoek, Jeugdcollectioneur Gelderland – Erwin Karst – Ontwikkeladviseur, Rijnbrink en Noah de Compos Neto – TikTok, Bookinfluencer hadden de taak om de beste voorlezer te kiezen. De wedstrijd vond plaats in het auditorium van CODA te Apeldoorn

De voorleeskampioen die de provinciale finale van Read2Me! gewonnen heeft is;

Noor van den Biggelaar, Cambium college locatie Buys Ballot in Zaltbommel. Gefeliciteerd!

Noor van den Biggelaar, de winnaar van deze finale, neemt het op 3 juni op tegen de andere Provinciale Voorleeskampioenen tijdens de landelijke finale in de Meern in de strijd om de titel Brugklas Voorleeskampioen 2023.

Read2Me! wordt mogelijk gemaakt vanuit het leesbevorderingsprogramma de Bibliotheek op school (Stichting Lezen/Koninklijke Bibliotheek). De Bibliotheek op school is ontwikkeld door Stichting Lezen in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek. De bibliotheeksector voert het programma uit. Het wordt onder de noemer Kunst van Lezen gefinancierd door het ministerie van OCW.

Kunst van Lezen richt zich op de kennismaking met de wereld van het boek en de literatuur. Het actieplan bedient diverse leeftijdsgroepen; voor de doelgroep 12-18 jaar is Read2Me! één van de projecten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio