18 C
De Bilt

Gemeente Nunspeet verkent voorkeurslocaties voor woningbouw

In augustus 2023 vroeg de gemeente Nunspeet haar inwoners om mee te denken over geschikte woningbouwlocaties in Elspeet, Hulshorst en Vierhouten. Naar aanleiding van dit participatieproces en ruimtelijke analyses zijn er voorkeurslocaties aangewezen om te verkennen. Deze locaties staan in het Omgevingsprogramma Volkshuisvesting.

Omgevingsprogramma Volkshuisvesting Nunspeet

De afgelopen tijd werkte de gemeente Nunspeet aan het eerste onderdeel van het omgevingsprogramma volkshuisvesting. Daarin staat hoeveel huizen er in de toekomst gebouwd gaan worden in de gemeente en waar die komen. Tot 2040 zijn er naast de bekende plannen nog ongeveer 1.200 nieuwe woningen nodig in de gemeente Nunspeet. Daarvan komen er 1.000 op al bekende locaties in Nunspeet. Voor de kernen Elspeet, Hulshorst en Vierhouten zijn voorkeurslocaties aangewezen.

Participatieproces

De voorkeurslocaties voor woningbouw komen voort uit het participatieproces en ruimtelijke analyses. Dit leverde verschillende zoekgebieden op. Daarbij is onderzocht in hoeverre deze gebieden een bijdrage kunnen leveren aan de woningbouwbehoefte. Hieruit zijn de voorkeurslocaties naar voren gekomen. De gemeente gaat deze voorkeurslocaties verkennen om te ontwikkelen naar woningbouw.

Op de agenda

Op donderdag 16 mei bespreekt de commissie Ruimte & Wonen het eerste onderdeel van het Omgevingsprogramma Volkshuisvesting: de woningbouwambitie en woningbouwprogrammering. De voorkeurslocaties zijn hierin opgenomen. In de raadvergadering van donderdag 30 mei neemt de gemeenteraad een besluit. Bij een positief besluit start de gemeente met het opstellen van kaders en randvoorwaarden voor de voorkeurslocaties. Meer informatie over de woningbouwambitie en de voorkeurslocaties is te vinden bij de agenda van de commissie Ruimte & Wonen op nunspeet.raadsinformatie.nl (PDF).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio