13.3 C
De Bilt
donderdag, 30 maart 2023

Gemeente Oldebroek en gemeente Elburg onderzoeken gezamenlijk bedrijventerrein

De gemeente Oldebroek en de gemeente Elburg gaan samen de mogelijkheden onderzoeken voor het ontwikkelen van een nieuw bedrijventerrein. De beoogde locatie ligt in de gemeente Oldebroek, grenzend aan het Elburgse bedrijventerrein Broeklanden. Dit hebben beide gemeentes op 31 januari afgesproken door het ondertekenen van een intentieverklaring.

Bedrijven terrein op grond Oldebroek en Elburg

De grond waar de gemeente Oldebroek en Elburg het bedrijventerrein willen realiseren is nog eigendom van particulieren. Om de grond in de toekomst te kunnen verwerven heeft de gemeente Oldebroek voorkeursrecht laten vestigen op deze gronden.

Samenwerking concreet vorm geven

In de komende maanden onderzoeken beide gemeenten op welke manier deze samenwerking concreet vorm kan krijgen. Het belangrijkste uitgangspunt in de samenwerking is dat de investeringen en de opbrengsten gelijk verdeeld worden over de twee gemeenten. Concrete afspraken worden vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. Deze wordt in de komende periode opgesteld.

Wethouder Liesbeth Vos – van de Weg van de gemeente Oldebroek is blij met de voorgenomen samenwerking: “Als we kijken naar de huidige voorraad van bedrijfsgronden dan verwachten we, onder de huidige marktomstandigheden, dat de nog beschikbare bedrijfsgronden vrij snel uitgegeven worden. De huidige plannen sluiten mooi aan op het bestaande bedrijventerrein Broeklanden dat Elburg heeft ontwikkeld. Het is dan ook vanzelfsprekend dat we hier de samenwerking met Elburg zoeken om op deze locatie in de toekomst ruimte te creëren voor onze ondernemers.”

Wethouder Henk Wessel, gemeente Elburg, sluit zich aan bij de woorden van wethouder Vos- van de Weg. Hij vult aan. “Ook in Elburg is er veel vraag naar bedrijfsgrond. Deze samenwerking biedt dan ook groeimogelijkheden voor zowel het Oldebroeks als het Elburgs bedrijfsleven. Hiermee kunnen we onze lokale economie gezamenlijk verder versterken. Een kans die we graag aangrijpen.”

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio