15 C
De Bilt

Oldebroek stimuleert rookvrije bushaltes in haar gemeente

Hoe mooi zou het zijn om in 2040 een rookvrije generatie te hebben? Dat de jeugd opgroeit zonder in contact te komen met rokers en rook? Dat is in ieder geval wel de ambitie die in het Nationaal Preventieakkoord staat. Dit start met bewustwording. Hiervoor wordt bij alle bushaltes in de gemeente Oldebroek een stoeptegel van ‘rookvrije generatie’.

We stimuleren bushaltes waar niet gerookt mag worden in de gemeente Oldebroek. Alle bushaltes worden voorzien van de stoeptegel ‘rookvrije generatie’ om de bewustwording rondom (niet) roken te creëren. Wethouder Liesbeth Vos – van de Weg legde gisteren de eerste stoeptegel bij bushalte ‘Gemeentehuis’. Het is een stukje bewustwording over wat we doen in de openbare ruimte in het belang van de gezondheid van de jeugd.

Niet langer normaal

De andere 11 bushaltes worden deze week ook voorzien van de stoeptegel. Wethouder Liesbeth Vos – van de Weg: “We stimuleren het om roken niet langer als normaal te zien op plekken waar kinderen en jongeren komen en zetten in op een generatie die opgroeit zonder rook in 2040. Met de stoeptegel ‘rookvrije generatie’ vergoten we de zichtbaarheid en bewustwording. De gedachte achter de stoeptegel? Denk liever nog een keer na voordat je een sigaret in de openbare ruimte aansteekt en houd alsjeblieft rekening met de nieuwe generatie die vrij is van rook.”

Rookvrije generatie Oldebroek

Om deze generatie zichtbaar te maken zetten de gemeente Oldebroek in op rookvrije zones bij scholen, sportverenigingen, kinderdagverblijven, dorpshuizen en speeltuinverenigingen. Ook daar willen zij de zichtbaarheid van deze generatie vergroten. Er zijn gesprekken gevoerd met het bestuur en we hebben waar nodig ondersteuning geboden in de communicatie naar medewerkers en bezoekers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio