27.9 C
De Bilt

Gemeente Oldebroek vraagt inwoners input voor Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan

De gemeente Oldebroek vraagt inwoners om via een online enquête hun mening te geven over de bereikbaarheid, leefbaarheid en verkeersveiligheid in de gemeente Oldebroek. De input uit deze enquête gebruikt de gemeente om het Gemeentelijke Verkeer- en Vervoersplan (GVVP) te actualiseren. Het huidige verkeersbeleid dateert namelijk uit 2005. In het GVVP staat hoe de infrastructuur eruit moet zien en welke andere verkeersmaatregelen nodig zijn voor een bereikbare, leefbare en verkeersveilige gemeente in de komende jaren. De resultaten worden in april gepresenteerd in drie inloopavonden in Oldebroek, Oosterwolde en Oosterwolde.

Inwoners kunnen tot en met donderdag 30 maart de enquête invullen via oldebroek.nl/verkeersplan.

In de enquête kunnen zijn hun mening geven over de onderwerpen verkeersveiligheid, auto, fiets, voetgangers, openbaar vervoer, innovaties, duurzaamheid en de leefbaarheid. Het invullen duurt 10 tot 15 minuten. Om te stimuleren dat zoveel mogelijk inwoners de enquête invullen verloot de gemeente vijf VVV-bonnen ter waarde van € 25,00 onder de deelnemers.

DorpsgesprekkenOldebroek in april

Iedereen die belangstelling heeft voor de resultaten van de enquête is van harte welkom op een van de inloopavonden in Oldebroek, Oosterwolde en Wezep. Tijdens deze avonden is er gelegenheid om verder door te praten over wat er nodig is voor een bereikbare, leefbare en verkeersveilige gemeente.

–          Dinsdag 4 april in Oldebroek, gemeentehuis, van 19.00 tot 21.00 uur

–          Donderdag 6 april in Oosterwolde, MFC Hart van Oosterwolde van 19.00 tot 21.00 uur

–          Woensdag 12 april in Wezep, MFC De Brinkhof, van 19.00 tot 21.00 uur

Gemeentelijke Verkeer- en Vervoersplan

Met het GVVP kan de gemeente bepalen waar zij zich op het gebied van verkeer en vervoer de komende jaren mee bezig gaat houden. Het GVVP vormt de basis om prioriteiten te stellen voor investeringen en brengt ook samenhang in de verschillende onderdelen van het verkeers- en vervoersbeleid en andere beleidsterreinen. Onderdeel van het GVVP is een uitvoeringsprogramma.

Het GVVP moet door de gemeenteraad vastgesteld worden. Dit gebeurt volgens planning eind dit jaar. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio