5.2 C
De Bilt

Oldebroeker erepenning voor sportvrijwilligers Jan Borgers en Johan Boerman

Jan Borgers en Johan Boerman, vrijwilligers van de voetbalverenigingen VSCO ’61 en WHC, ontvingen op vrijdag 10 februari de erepenning van de gemeente Oldebroek. Tijdens de jaarlijkse sportverkiezingsavond werd deze aan hen uitgereikt door burgemeester Tanja Haseloop-Amsing in het clubhuis van WHC. De gemeente kent de erepenning toe aan personen en organisaties die zich minimaal tien jaar op een bijzondere manier inzetten voor de plaatselijke gemeenschap.

Stichting Sportverkiezing gemeente Oldebroek

Traditioneel zet Stichting Sportverkiezing gemeente Oldebroek jaarlijks de lokale sportwereld in het zonnetje. Naast de verkiezing van sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar is er ook een verkiezing van clubman en/of clubvrouw van het jaar. Voor vrijwilligers die net dat beetje extra doen. Sportverenigingen kunnen daarvoor kandidaten voordragen. Voor het eerst ging de titel dit jaar naar twee personen, de heren Borgers en Boerman. Zij zijn door hun clubs voorgedragen vanwege hun lange staat van dienst en omdat zij een voorbeeld zijn voor velen.

Gemeentelijke erepenning

Sinds 2014 krijgt de clubman/-vrouw van het jaar ook de erepenning van de gemeente Oldebroek. Burgemeester Tanja Haseloop: “Het college is blij met de voordracht van Jan Borgers en Johan Boerman. De gemeente Oldebroek is heel trots op alle vrijwilligers en zeker ook op Jan en Johan. Zij zijn boegbeelden van hun verenigingen en grote voorbeelden als sportvrijwilligers. De erepenning komt hen van harte toe.”

VSCO ’61 noemt Jan een echte teamplayer, een perfectionist, iemand die meedenkt en vooruitdenkt, positief kritisch is, zich professioneel en enthousiast opstelt. Mede door zijn tomeloze inzet wordt binnen VSCO’61 een hoog niveau van vrijwilligerswerk neergezet. Als persoon wordt Jan binnen de vereniging breed gewaardeerd en andersom kan hij met iedereen goed overweg.

Het bestuur van WHC geeft aan dat Johan niet meer weg te denken is binnen de club. Al ruim 50 jaar vervult hij diverse functies, zowel als bestuurslid of organisator van evenementen en toernooien. Johan staat bekend als een rustig persoon waar je geen ruzie mee kunt krijgen. Hij staat het liefst op de achtergrond, niets is hem teveel en hij staat voor iedereen klaar. Dat Johan de sport in het algemeen een warm hart toedraagt, blijkt ook uit zijn rol als bestuurslid van Stichting Sportverkiezing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio