9.9 C
De Bilt

Ondernemers en gemeente slaan handen ineen om energiearmoede aan te pakken

Ondernemersvereniging Winkelcentrum Putten, Bedrijvenkring Putten, Joop Putten en Gemeente Putten ondernemen actie om energiearmoede aan te pakken. Eerste stap is dat ondernemers via hun bedrijvenkring een energiemonitor kunnen krijgen om meer inzicht te krijgen in hun energieverbruik thuis. Werknemers kunnen zich tot donderdag 1 december aanmelden voor een energiemonitor via hun bedrijvenkring.

“Zodra je weet wat de grote energieslurpers zijn, kun je gericht actie ondernemen om structureel geld te besparen. De energiemonitor helpt hierbij”, zegt Bertus Cornelissen (wethouder Duurzaamheid). “Door gezamenlijk op te trekken, kunnen we meer mensen bijstaan die moeite hebben om de stijgende energiekosten te kunnen betalen”, zegt Cornelissen over de samenwerking met de ondernemersvereniging en bedrijvenkringen.

Energiemonitor en -meter

Een energiemonitor is een slim apparaat dat via de meterkast het stroomverbruik per groep meet. In december volgt de actie Energiemeter, ook via de bedrijvenkringen. Een energiemeter meet het stroomverbruik van afzonderlijke apparaten, zoals een lamp of koelkast.

Oproep aan ondernemers

“Ik roep ondernemers op om deel te nemen aan deze acties. Zo helpen wij veel werknemers. Werknemers raad ik aan contact op te nemen met de vertegenwoordiger van hun ondernemersvereniging of bedrijvenkring”, zegt Gijs Hendrik Gijsbertsen (bestuurslid van Joop Putten). Ook de ledenraad van Rabobank is betrokken bij de actie. De bank levert een bijdrage, zodat meer medewerkers van lokale ondernemingen energie kunnen besparen.

Vervolgacties

Martijn Stoffelsen (bestuurslid van Bedrijvenkring Putten) geeft aan dat er meerdere acties volgen: “We gaan werknemers ook gratis energieboxen aanbieden. Daarin zitten energiebesparende producten, zoals ledlampen en tochtstrips. Ook gaan we als werkgevers energiecoaches inschakelen, met hulp van de gemeente. Deze coaches kunnen onze werknemers helpen om een besparingsplan op te stellen voor thuis.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio