19.2 C
De Bilt

Ondernemers Hoevelaken blijven werken aan vitaal winkelgebied

Hoevelaken Ondernemers in het centrum van Hoevelaken hebben met een ruime meerderheid ingestemd met voorzetting van de zogenaamde BIZ-heffing. Dit betekent extra aandacht voor de bereikbaarheid, veiligheid en uitstraling van het winkelgebied in Hoevelaken.

Ondernemers zijn voor vitaal winkelgebied

Afgelopen maand heeft de gemeente Nijkerk een draagvlakmeting gehouden onder de betrokken winkeliers en pandeigenaren. Ruim driekwart (78 procent) stemde in met het voorstel voor een nieuwe BIZ, zo maakte wethouder Mariëlle Broekman donderdag 25 november bekend. Hierdoor kan de door de gemeenteraad vastgestelde verordening in werking treden en gaat de heffing voor de Bedrijveninvesteringszone (BIZ) op 1 januari 2022 in.

’Fantastisch resultaat’

“Het is een fantastisch resultaat dat er ook de komende vijf jaar een BIZ is voor de ondernemers in Hoevelaken”, zegt wethouder Mariëlle Broekman. “Dankzij de BIZ kunnen de ondernemers in het centrum van Hoevelaken mooie plannen realiseren voor een vitaal winkelgebied. Ik ben oprecht trots op de samenwerking, de initiatieven en hun ondernemerschap.”

centrum Hoevelaken. Foto Hartje Hoevelaken


De BIZ-bijdrage is een gemeentelijke belasting die geheven wordt onder ondernemers die hun winkel of bedrijf in een bepaalde zone hebben. Het geld komt in de vorm van een subsidie terug naar de Stichting Centrum Hoevelaken. Die zorgt ervoor dat het geld wordt besteed aan het verbeteren van de bereikbaarheid, veiligheid en uitstraling van het winkelgebied in Hoevelaken. De huidige BIZ heeft een looptijd van vijf jaar en stopt eind dit jaar. Er was een peiling nodig om de BIZ voort te kunnen zetten.

Succesvol activiteitenprogramma

Een van de wapenfeiten is de ontwikkeling van de merknaam Hartje Hoevelaken. Ook steken de ondernemers veel energie in de straatverlichting in de feestmaand december. Er is inmiddels een succesvol activiteitenprogramma, dat dankzij de BIZ een vervolg krijgt. Belangrijke activiteiten van Hartje Hoevelaken gedurende het jaar zijn o.a. het Mega Kids Festival, de wijnproeverij, de Sinterklaasintocht, de najaarsactie en de kerstfair. 

Dennis Toebast, voorzitter van de ondernemersvereniging: “Nu de BIZ doorgaat kunnen we onze plannen verder vormgeven en onze activiteiten in 2022 uitbreiden. Ik ben ontzettend blij dat zo veel ondernemers positief hebben gestemd. Dat betekent dat we in Hoevelaken met zijn allen beseffen hoe belangrijk het is om samen de schouders eronder te blijven zetten. We moeten ons onderscheiden en aan onze klanten laten zien dat we voor hen van betekenis zijn.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio