18 C
De Bilt

Proef met ontmoetingsplek bij Zoethout erg succesvol

De proef voor een ontmoetingsplek bij Zoethout is erg succesvol. De plek is bedoeld voor iedereen en helpt bijvoorbeeld mensen die eenzaam zijn en behoefte hebben aan sociale contacten. Het Hattemse college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten om de proef in 2023 voort te zetten. In 2022 maakten gemiddeld 40 Hattemers regelmatig gebruik van deze ontmoetingsplek.

Bij de inloopvoorziening van Zoethout kan iedereen binnenlopen en deelnemen aan allerlei activiteiten, zoals gezamenlijk koken, samen eten en spelletjes spelen. Daarnaast zijn er thema-avonden over diverse onderwerpen. Ook voor mensen met bijvoorbeeld een licht verstandelijke beperking of psychische klachten is dit een laagdrempelige voorziening.

ontmoetingsplek bij Zoethout

Wethouder Tjitske Siderius is enthousiast over de ontmoetingsplek bij Zoethout: ‘In Hattem hebben we de ambitie om de mentale gezondheid van Hattemers te versterken. Deze voorziening is daar een mooie stap in. Mensen voelen zich op hun gemak om binnen te lopen bij Zoethout. Dit was voorheen niet beschikbaar in Hattem. Door mensen met een lichte zorgvraag te helpen, voorkomen we dat Hattemers eenzaam worden of meer klachten krijgen. De inloopvoorziening is daarmee een belangrijke schakel in het Hattemse zorgaanbod gebleken.’

Eetcafé, gezellige avond en thema-avond

Wekelijks op dinsdag organiseert Zoethout een eetcafé, waarbij bezoekers samen koken en eten. Eens per maand wordt het eetcafé ook op vrijdag aangeboden en uitgebreid met een gezellige avond. Vier keer per jaar organiseert Zoethout een thema-avond met inhoudelijke informatie rondom een thema. Deze avonden zijn vaak in samenwerking met partners als Stichting Welzijn Hattem en Korak.

9 mei: workshop gezond en betaalbaar eten

Op dinsdag 9 mei organiseert Zoethout een gezellige en leerzame workshop over gezond en betaalbaar eten. De workshop is van 16:30 tot 19:30 uur en er zijn geen kosten aan verbonden. Leefstijlcoach Léonie van Herstelacademie Korak maakt deelnemers aan de workshop wegwijs in gezonde keuzes. Samen maken zij een maaltijd klaar, is er tijd om vragen te beantwoorden en kunnen deelnemers tips met elkaar delen. Na het koken is het heerlijk genieten van een gezonde maaltijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio