5.3 C
De Bilt

Oorlogsgravenstichting bedankt Consul van de gemeente Ermelo met zilveren erespeld

Ermelo – Als dank voor zijn werk als Consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Ermelo ontving Joop van der Borg op woensdag 14 juli een zilveren erespeld uit handen van Roel Broer, Manager afdeling Beheer en Onderhoud bij de Oorlogsgravenstichting. Burgemeester Buurmanje was hierbij aanwezig.

De heer Van der Borg heeft na 17 jaar afscheid genomen als consul. In deze rol was hij de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Ermelo en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Ermelo liggen 17 Nederlandse oorlogsslachtoffers begraven. De heer Van der Borg is als consul opgevolgd door Barco van de Ruitenbeek.

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 345 consuls de stichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.

Over de Oorlogsgravenstichting

De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio