15.6 C
De Bilt

Op zoek naar jonge helden van Apeldoorn

Apeldoorn – Jonge Apeldoorners die zich belangeloos inzetten voor een ander of voor de stad, dat mag beloond worden. De gemeente Apeldoorn is trots op deze jonge inwoners die bijvoorbeeld een lange tijd vrijwilligerswerk doen, een heldendaad  verrichten of een actie organiseren voor een goed doel. De gemeente Apeldoorn zet  hen graag in het zonnetje en reikt daarom vanaf nu jaarlijks een jeugdlintje uit aan jonge helden van Apeldoorn.

Aanmelden

Deze jonge helden zijn inwoners van de gemeente Apeldoorn tussen de 0 en 21 jaar oud die iets bijzonders hebben gedaan of zich belangeloos en uitzonderlijk hebben ingezet. Iedereen die 21 jaar of ouder is, mag een jonge held aanmelden voor een jeugdlintje. Indien een familielid een jonge held aanmeldt, dient de aanmelding door twee andere personen (geen familieleden) bevestigd te worden. Aanmelden van een jonge held kan via www.apeldoorn.nl/jeugdlintje. Alle aanmeldingen worden beoordeeld door een vakkundige jury.

 

Feestelijke uitreiking

De jeugdlintjes worden jaarlijks uitgereikt door de burgemeester tijdens een feestelijke bijeenkomst. De lintjes worden uitgereikt in drie leeftijdscategorieën (0 t/m 12, 13 t/m 17 en 18 t/m 21 jaar). Ieder jaar worden zes jeugdlintjes uitgereikt, twee per leeftijdscategorie.  De uitreiking vindt altijd plaats rond de Dag van de Rechten van het Kind, deze is ieder jaar op 20 november. In 2018 zal de uitreiking plaatsvinden op 16 november.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio