12.7 C
De Bilt

Opleiding Smart Technology Epe in het zonnetje gezet

Epe – In het schooljaar 2018-2019 hebben collega’s van de RSG NOV uit Epe en Aventus samen de opleiding Monteur Smart Technology (niveau 2, & 3) opgezet. De reden voor deze samenwerking was om leerlingen uit de gemeente Epe een technische opleiding te bieden waarmee ze aan de slag kunnen binnen de vele technische bedrijven die Epe telt. En het is een geslaagde samenwerking, want het onderwijsteam is in het hele MBO land verkozen tot Onderwijsteam van het jaar. Erik Visser verraste als trotse wethouder het team met een taart.

Smart Technology onderwijsteam van het Jaar

Het is een mooie prestatie dat het team Smart Technology in het hele MBO land gekozen is als Onderwijsteam van het jaar. Het juryrapport geeft een mooie waardering: een team met hybride docenten die gaan voor maatwerk, samenwerken met het bedrijfsleven, lef tonen en corona op een positieve en creatieve wijze wisten te doorstaan. Ze hebben duurzaam onderwijs ontwikkeld en zetten de student centraal.

Wethouder Visser trots op prestatie

Wethouder Visser is trots op dit team en de opleiding: ‘Doordat Aventus de MBO opleiding Monteur Smart Technology nu in Epe aanbiedt krijgen VMBO leerlingen van het RSG de kans dicht bij huis verder te leren. En daarna kunnen ze van start bij de vele technische bedrijven die we in de Gemeente hebben. Een mooie win-win waarbij we vooral de student en zijn toekomst centraal zetten.’

Van goed onderwijs naar goede baan

Vanaf schooljaar 2019-2020 is de opleiding in Epe operationeel en sinds oktober 2020 in een pand op het industrieterrein van Epe. De opleiding zit op deze manier nog dichter bij de bedrijven. Het pand heet de ‘Techniekbrouwerij’. Deze naam is niet zomaar gekozen. Het verwijst naar de ‘Brouwershof’, een voormalige bierbrouwerij aan de Zuukerweg, die dichtbij het industrieterrein ligt. De brouwerij stond in de omgeving bekend om de goede kwaliteit gebrouwen bier. Een mooie doorvertaling naar de opleiding is snel gemaakt en tegelijk het streven van de opleiding: namelijk een kwalitatief goede opleiding neerzetten, zodat deze studenten waarde hebben voor bedrijven in de omgeving.

In ontwikkeling en leren van elkaar

Er valt nog van alles te ontwikkelen en daar is het team dan ook druk mee bezig. Er is er een intensieve samenwerking met RSG. Daarnaast wordt de samenwerking gezocht met interessante partijen zoals Platform Techniek Epe, Episch centrum en bijvoorbeeld Sterk Techniek Onderwijs regio Apeldoorn. De leerlingen die een technisch keuzevak kiezen op het VMBO doen ook direct opdrachten bij de opleiding van Smart Technology. Op deze manier kunnen leerlingen op een laagdrempelige manier kennis maken met de opleiding en ervaren of dit bij hen past. Ook vindt er uitwisseling plaats van docenten van de opleiding en de RSG. Zo weet men over en weer wat er gedaan wordt binnen de opleiding/VMBO en kunnen programma’s op elkaar worden afgestemd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio