15 C
De Bilt

Advies over opruimen stukjes zonnepaneel na brand in Nijkerkerveen

In de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 april zijn stukjes zonnepaneel verspreid doordat aan de Laakweg in het buitengebied van Nijkerkerveen een loods door brand verwoest is. Bij de brand zijn de stukjes folie en mogelijk ook glas van zonnepanelen in de directe omgeving terechtgekomen. De gemeente adviseert omwonenden de stukjes zonnepaneel zo snel mogelijk zelf te verwijderen. Dit om te voorkomen dat de stukjes in de voedselketen terechtkomen.

Het advies is om de vrijgekomen stukjes in tuinen en erven voorzichtig met handschoenen op te pakken en in de kliko bij het restafval te doen. Groenten uit moestuinen kunnen worden gegeten, maar moeten wel eerst worden gecontroleerd en afgespoeld.

Stukjes zonnepaneel ook in grasland

In de directe omgeving van de Laakweg is veel grasland. De stukjes zonnepaneel kunnen risico’s voor het vee opleveren. Daarom luidt het advies het vee uit de wei te halen, het gras te maaien en het maaisel als afval af te voeren. Ook voor bouwland geldt het advies geen risico’s te nemen en de grond zorgvuldig te controleren. Het waterschap voorziet geen problemen met het oppervlaktewater. Omwonenden kunnen bij twijfel contact opnemen met het Waterschap Vallei en Veluwe.

thumbnail?sz=w1920&id=1pi9c5BCOe5QO6DnNJOJ3 hOFDmG51tjT
Kaartje gebied met mogelijk stukjes zonnepanelen door brand in Nijkerkerveen – Beeld: gemeente Nijkerk

Op het bijgevoegde kaartje is aangegeven waar eventueel stukjes zonnepaneel terechtgekomen zijn. Het gaat om de Laakweg, Buntwal, Naaldenkoperweg, Schoolstraat, Oosterveenstraat en Hoevelakenseweg in Nijkerkerveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio