3.2 C
De Bilt

Optimisme in Gelderland: toerisme presteert boven verwachtingen

In een bemoedigende ontwikkeling die de veerkracht en het herstel van de toeristische sector in Gelderland benadrukt, tonen nieuwe gegevens een positieve trend in het aantal bezoekers van de provincie. Volgens de meest recente cijfers heeft Gelderland een significante toename in bezoekersaantallen ervaren, met een stabilisatie op 426.000 in 2023, een terugkeer naar de pre-pandemische niveaus van 2019. Deze cijfers weerspiegelen de recente bevindingen van het CBS, dat aangeeft dat “nog nooit eerder zoveel gasten in Nederlandse logiesaccommodaties” verbleven, wat wijst op een algeheel herstel in de sector.

Richard de Bruin, directeur van de Stichting Bureau Toerisme, heeft zijn enthousiasme uitgesproken over deze ontwikkelingen. “De waargenomen groei en het herstel in de Gelderse toeristische sector is zeer bemoedigend. Deze cijfers bevestigen sterk onze provincie’s aantrekkelijkheid als een topbestemming voor bezoekers,” aldus De Bruin.

Toerisme in Gelderland

De recente gegevens sluiten aan bij de resultaten van de Monitor Vrijetijdseconomie Rivierenland, een diepgaande studie uitgevoerd door het bureau om trends en ontwikkelingen binnen de toeristische sector te analyseren. “De overeenkomsten tussen de resultaten van onze monitor en de recente cijfers versterken ons vertrouwen in de strategieën die we hebben geïmplementeerd om toerisme in Gelderland te stimuleren. Dit bevestigt dat onze inspanningen de gewenste resultaten opleveren,” voegde De Bruin toe.

Ondanks de uitdagingen die de COVID-19-pandemie presenteerde, met een significante daling in het aantal gasten in 2020, toont de trend een indrukwekkende terugkeer van de sector. De gestage groei in de daaropvolgende jaren onderstreept Gelderland’s voortdurende aantrekkingskracht en het vermogen om bezoekers te lokken met zijn rijke culturele erfgoed, natuurlijke schoonheid en gastvrijheid.

De Stichting Bureau Toerisme blijft toegewijd aan het voortzetten van deze positieve trend door middel van gerichte marketinginitiatieven, het bevorderen van duurzaam toerisme en het verbeteren van de algehele bezoekerservaring in Gelderland. “We zijn optimistisch over de toekomst en kijken uit naar het verwelkomen van nog meer gasten in de komende jaren,” concludeerde De Bruin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio