15.7 C
De Bilt

Overeenstemming Ermelo en Uwoon over bouw woningen op terrein Wethouder Balverszaal

Gemeente Ermelo en Uwoon hebben overeenstemming bereikt over woningbouw op het terrein van Wethouder Balverszaal. Wethouder Hugo Weidema en directeur Fleur Imming van Uwoon ondertekenden daarvoor maandag een intentieovereenkomst.

Er worden indien mogelijk minimaal 40 sociale huurwoningen gerealiseerd op de locatie

Met de overeenkomst wordt uitvoering gegeven aan de motie van 5 juli 2023 ‘Bouwen aan de Toekomst’. Het doel is om woningbouw versneld te realiseren. Voor het woningbouwtraject wordt een participatietraject ingezet met omwonenden en de buurt.

Gemeente en Uwoon zijn blij dat er vaart gezet wordt achter woningbouw

“Er is een grote woningbouwopgave. Daar werken we hard aan. Deze maakt onderdeel uit van de ambities die we hebben opgenomen in het collegeprogramma”, aldus wethouder Hugo Weidema.

“Wij willen een woongebouw passend bij de omgeving, met aandacht voor groen”, vult directeur Uwoon Fleur Imming aan. “Er is nog geen definitief plan. Deze geven we graag vorm samen met omwonenden.”

Wethouder Balverszaal maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling van Ermelo Zuid-West

We kijken op verschillende locaties in Ermelo Zuid-West naar mogelijkheden voor onderwijs en woningbouw. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de gemeente https://www.ermelo.nl/ermelo-in-ontwikkeling/ermelo-zuid-west www.ermelo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio