10.8 C
De Bilt

Overhandiging sleutels nieuwe sociale huurwoningen Kerkstraat

Donderdag 25 april overhandigde wethouder Nico Gerritsen de sleutels aan de eerste bewoners van de 7 nieuwe sociale huurappartementen aan de Kerkstraat.

Gerritsen: “Het gemeentebestuur van Putten is erg blij met de oplevering van de appartementen. Ik complimenteer de familie Brinkman met het initiatief, de bouwers met het verrichte vakwerk en de nieuwe jonge bewoners met hun keuze voor Putten.”

Jonge inwoners krijgen sleutels

De bewoners van de nieuwe appartementen zijn allemaal tussen de 25 en 30 jaar. “Wij vinden het belangrijk om ook jonge inwoners aan ons dorp te binden. Wij zijn blij dat we als gemeente onze bijdrage konden leveren”, zegt wethouder Gerritsen. De nieuwe appartementen voorzien in een grote behoefte. Meer dan 75 aanmeldingen voor deze huurwoningen zijn hiervan het treffende bewijs.

Samen optrekken

Bij het project aan de Kerkstraat komen woningbouw, het nieuwe centrumplan en het samen optrekken van de gemeente en ondernemers samen. Met de realisatie van de nieuwe bovenwoningen en de frisse, nieuwe winkelpuien neemt de ondernemersfamilie Brinkman een voorschot op de herinrichting van het totale centrumgebied. Gerritsen: “Ik hoop dat dit voorbeeld collega-ondernemers stimuleert om de hand aan de ploeg te slaan. Het is prachtig om te zien dat ondernemers en de gemeente de handen ineen slaan en samen optrekken. Dat is hier aan de Kerkstraat nadrukkelijk het geval geweest. Het resultaat is een mooie kwaliteitsverbetering van dit stukje Putten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio