19.6 C
De Bilt

Perron16 opent in voorjaar 2022 deuren in een eigen pand!

Voorthuizen – De kans om een pand aan te kopen kon het bestuur van Perron16 in het afgelopen jaar niet voorbij laten gaan. Het inloophuis aan het Smidsplein 6 krijgt in het ‘Kattensteegje’ veel meer vierkante meters. Hiermee kan Perron16 meer bezoekers ontvangen en kan het inloophuis nog meer activiteiten opzetten.

Beperkte ruimte

In het oude pand was de ruimte altijd beperkt. Ideeën zijn bijvoorbeeld een Repair Café, waar kapotte spullen worden hersteld. Het Wagonnetje, de speelotheek waar inwoners speelgoed kunnen lenen, krijgt ook een plek in het inloophuis.

Tijdelijk onderkomen bij Crescendo

Het einde van de huurperiode van het pand aan Smidsplein 16, het oude pand van het inloophuis was aan het einde van de zomer een feit. Vanaf eind augustus zijn Perron16 bezoekers welkom in de Crescendo-kantine van de muziekvereniging aan de van den Berglaan 4. Ook speelotheek ‘Het Wagonnetje’ is tijdelijk verhuisd naar Crescendo.  

Professionele aanpak

Perron16 pakt de verbouwing grondig aan. Het nieuwe pand aan Smidsplein 6 zal volledig worden verbouwd en aan het energiezuinig maken van het pand is veel aandacht besteed. Na de verbouwing zal een energielabel A++ zijn gerealiseerd. Naast het isoleren van het pand, plaatst de aannemer zonnepanelen op het dak. En er is gedacht aan een Warmte Terug Win installatie. Natuurlijk zal na de opening gelet worden op het gebruik van energie. De aankoop van het pand, de financiering van de verbouwing is mede tot stand gekomen door een lening en door het succesvol aanschrijven van fondsen.

Bestuurslid van het eerste uur Aalt Legemaat vertelt: “Goed doen doet goed volgen. Een verrijking van mijn leven is actief een bijdrage te leveren aan de samenleving. Iedereen kan dit op zijn of haar eigen manier doen. Ik zie dat bij de vrijwilligers van het inloophuis. De één schenkt koffie de ander helpt slopen. Weer een ander schrijft een ingewikkelde subsidieaanvraag. We doen de verhuizing en het verbouwen en opnieuw inrichten van een nieuw pand voor Perron16 écht samen”.

Vanaf begin november start de verbouwing

Lokale leveranciers en bedrijven leveren de materialen en maken vanaf begin november 2021 een start met de verbouwing. Er is een bouwcommissie samengesteld. De bouwcommissie benadert de vrijwilligers om de komende periode mee te werken aan de sloop- en opruimactiviteiten. Naast de bouwcommissie gaat het bestuur van het inloophuis actief inwoners van Voorthuizen en bedrijven in de gemeente Barneveld benaderen voor de sponsoring van inventaris en eventueel nog meubilair voor het terras.

Opdracht Perron16

Perron16 vervult een diaconale opdracht namens de participerende kerken in Voorthuizen. Vanuit deze opdracht wil Perron16 aanwezig zijn in de samenleving. Hoe? Door een gastvrije plek te bieden in een eigen pand. Het inloophuis is een belangrijke (tussen)stop voor voorbijgangers die op zoek zijn naar een luisterend oor, midden in Voorthuizen. Het inloophuis biedt aan passanten én aan vaste bezoekers, op een laagdrempelige manier activiteiten aan en biedt een luisterend oor aan bij vragen die spelen.

Bijdrage leveren

Inwoners en bedrijven kunnen een bijdrage storten op bankrekening van Perron16: NL83 RABO 03030754449.

Ook is de stemperiode voor Rabo ClubSupport 2021 gestart! Stem op Perron16 Voorthuizen! Om ook zo een mooi bedrag binnen te halen voor de inrichting van het inloophuis in ons eigen pand, Smidsplein 6. Stem nu direct in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport. Perron16 heeft een ANBI status: RSIN 854906307

Volg de verbouwing op de Facebookpagina @perron16voorthuizen, of op de website www.perron16.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio