16.7 C
De Bilt

‘Pionieren’ centraal tijdens boekpresentaties en muziek bij Aardehuizen

Olst – Op dinsdagavond 18 december is er voor een gevarieerde blik op het begrip ‘pionieren’ in het Middenhuis (Aardehuizen, Rietgors 22) in Olst het podium aan diverse artiesten. Auteur Saskia op de Weegh, performer George W. Bollen en diversionist Jozka van Vuure zorgen voor een gevarieerd cultureel palet.

Het Middenhuis is als gemeenschapsgebouw van het Olster pioniersproject van de Aardehuizen een zeer passend decor voor het programma. De deur is open vanaf 19:30 uur, en tussen 20:00 en 21:30 uur vindt het programma plaats. Entree is op basis van een gift naar draagkracht.

Nieuwe Paden Banen

Hoofdmoot van de avond vormt een presentatie door Saskia op de Weegh van haar recent verschenen boek met de veelzeggende titel ‘Nieuwe Paden Banen’. Dit is een ontdekkingstocht naar hoe je iets nieuws in de wereld zet. Hoe baan je een nieuw en onbekend pad? Hoe geef je vorm aan iets wat er nog niet is? Hoe ga je je eigen weg?

In het boek lees je hoe verschillende pioniers dit hebben gedaan op het gebied van zorg, onderwijs, ouderschap, werk, kunst en natuur. Op de Weegh neemt je mee in haar avontuur langs deze bijzondere mensen, stap voor stap haar nieuwsgierigheid volgend.

Echte Winst

Een tweede boek waarvoor op de 18e aandacht wordt gevraagd, is ‘Echte Winst’ van Petra Hoogerwerf. Het wordt besproken en in samenspraak met de zaal geduid door gastheer en performer George W. Bollen. Het boek Echte Winst staat op de shortlist voor Managementboek van het jaar 2018. Het schetst een route in zeven stappen naar succesvol ondernemen, waarbij de maatschappelijke impact voor het bedrijf minstens even belangrijk is als financiële winst. In Nederland zijn er bedrijven die hierin voorop lopen en in hun missie, naast aandeelhouderswaarde, ook maatschappelijke waarde hebben opgenomen. Van multinational tot (prijswinnende) maatschappelijke onderneming, en van buurtinitiatief tot coöperatie.

George W. Bollen

Ras-pionier

De avond wordt muzikaal omlijst door ras-pionier Jozka van Vuure. Deze kleurrijke (levens)kunstenaar uit Deventer kreeg in de volksmond de liefkozende bijnaam ‘stadsmascotte’. Hij noemt zichzelf ook wel ‘diversionist’, wat zonder meer zijn veelzijdigheid benadrukt. Ook op muzikaal terrein, zoals hij op 18 december zal laten horen.

Jozka van Vuure

Voor iedereen betaalbaar

De organisatoren willen dat het voor iedereen mogelijk is deze bijzondere avond bij te wonen. Daarom worden er verschillende entreeprijzen gehanteerd tussen 1 en 15 euro, waardoor ook mensen met een kleine beurs erbij kunnen zijn.  Wees wel op tijd, want er zijn slechts 40 plaatsen.

Voor wie meer informatie vooraf wil: de boeken Nieuwe Paden Banen en Echte Winst hebben ieder hun eigen, gelijknamige websites. En over Jozka van Vuure maakte RTV Oost deze leuke reportage.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio